Готовността на Китай да представи мирен план за Украйна подсказва,

...
Готовността на Китай да представи мирен план за Украйна подсказва,
Коментари Харесай

Арестович: Планът за мир на Китай е и те да вземат парче от кожата на руската мечка - Свят

Готовността на Китай да показа " кротичък проект " за Украйна подсказва, че Пекин желае неговите ползи да бъдат взети поради в новия международен ред. Това съобщи досегашният консултант в канцеларията на президента на Украйна Володимир Зеленски Олексий Арестович в диалог с съветския правозащитник Марк Фейгин в YouTube.

" Китай знае, че Западът към този момент е взел решение за Русия. Знаят какви ще са последствията от това решение и желаят да си вземат своето от " пая ". Това е обръщение към Путин, това е обръщение към Запада, че те също желаят да вземат участие в подялбата на кожата на мечката, която към момента не е убита ", сподели той.

Според Арестович новината за сходна самодейност от страна на Китай е по-скоро неприятна за съветския президент Путин.

" Не мисля, че Китай е трансформирал тактиката си за 30 секунди. Той желае естествен сухопътен маршрут с Европа, гаранции за тяхната сигурност, нов път на коприната, опит да пресече монопола на Съединени американски щати върху ключовете за морската търговия ", уточни той.

Според Арестович Пекин ясно осъзнава " алените линии " и няма да достави оръжия на Русия.

" В прочут смисъл това е контра-инициатива на самодейността на Украйна за нов международен ред. Ще чуем доста забавни неща на 24 февруари, когато ще бъдат показани мирните формули. Ще забележим доколко те съответстват... За мен това е сигнал, че Кремъл е доведен в стесняващ се кулоар, до сергия, това към този момент вършат и китайците ", добави той.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР