Горските пожари в Амазония са подпалени от неправителствени организации. Това

...
Горските пожари в Амазония са подпалени от неправителствени организации. Това
Коментари Харесай

Президентът на Бразилия обвини НПО-та за пожарите в Амазония

Горските пожари в Амазония са подпалени от неправителствени организации. Това разгласи президента на Бразилия Жаир Болсонаро, с което още повече ускори напрежението по тематиката, написа Агенция Франс Прес.
Хаштагът " Моли се за Амазония " (#PrayforAmazonas) стана един от най-бързо набиращите скорост в целия свят с 250 000 туита, откакто се появиха фрагменти от огромни пожари в екваториалните гори в Бразилия.
" Няма значение какъв брой сме сполучливи в живота. Ако Земята загине и ние умираме ", написа в един от хилядите туитове.
Официалната статистика сочи, че в Бразилия е имало 73 000 горски пожара от началото на 2019 година Това е най-големия брой от 2013 година Повечето от пожарите са били в Амазонската джунгла.
В Бразилия горските пожари не са необикновени по време на сухия сезон, който завършва в края на октомври и началото на ноември.
Световният фонд за природата (WWF) твърди, че нарасналият брой на пожарите е резултат от засиленото изсичане на горите в Амазония, които се смятат за основни за забавянето на измененията в климата, съобщи БГНЕС.
" Исторически, в този район, потреблението на огън е непосредствено обвързвано с обезлесяването. Това е една от техниките за унищожаване на дърветата. ", споделят от WWF в документално мнение.
Жаир Болсонаро, който е упрекван за изсичането на горите и неотдавна уволни шефа на организацията, която следи процеса, отговори на удара с контраобвинения.
" Престъпните дейности на НПО-та, които желаят да концентрират вниманието върху мен и против държавното управление на Бразилия са отговорни за пожарите. Това е война, пред която сме изправени. ", сподели Болсонаро.
" Огънят беше запален на стратегически места. Всички индикации са, че те са отишли да снимат и са запалили пожарите. Това мисля аз. ", добави президента.
Коментарите на Жаир Болсонаро идват до момента в който Бразилия е хазаин на районна среща за битка с измененията в климата, преди огромния конгрес по тематиката в Чили през декември.
Вижте какви са заплахите за климат в ТАЗИ СТАТИЯ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР