Горна Оряховица. За втора поредна година 20-годишният Александър Алексиев извади

...
Горна Оряховица. За втора поредна година 20-годишният Александър Алексиев извади
Коментари Харесай

Община Горна Оряховица: За втора година Александър Алексиев извади кръста от река Янтра край село Първомайци

Горна Оряховица. За втора поредна година 20-годишният Александър Алексиев извади Светия кръст от Янтра. Това оповестиха от пресцентъра на Община Горна Оряховица . Заедно с него в студените води на реката край село Първомайци скочиха още 25 смелчаци. Само един от тях беше именик. Александър скача четвърта година за кръста и за повторно шансът му се усмихна. Младежът е от Горна Оряховица и е студент по право в София. Той показа, че в действителност през миналата година не е боледувал от нищо. Бъдещият правист си пожела здраве за него, за всички близки и другари и за всички българи.
Победителят получи парични награди от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, от кмета на Първомайци Ясен Янков. Президентът на „ Локо ” Георги Бижев също награди младежа с парична сума и шал на футболния тим.
И тази година на Богоявление до моста на Първомайци бяха пристигнали доста хора. Въпреки студа и изобилния снеговалеж, доста от жителите на Първомайци, Горна Оряховица и близките селища споделиха празничното въодушевление със смелчаците.
Преди да бъде хвърлен Светият кръст във водите на Янтра, благослов за здраве насочиха отец Анатолий и отец Петър Янакиев. Доброто въодушевление поддържаха музикантите от ФА „ Сидер челник ” при НЧ „ Напредък-1869 ”.
Над 1 700 са имениците в Община Горна Оряховица, които ще честват през днешния ден. Празнични тостове, дружно със своите близки и другари ще вдигнат всички с имената Йордан, Йорданка, Йордана, Данчо, Богдан, Богдана, Божана, Бояна, Боян и всички, които честват на Богоявление.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР