Горна Оряховица. Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на

...
Горна Оряховица. Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов бе официален гост на тържествената заря-проверка на площад „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица

Горна Оряховица. Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов бе формален посетител на тържествената заря-проверка на площад „ Георги Измирлиев “ в Горна Оряховица, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ. С нея бе почетена паметта и подвига на героите в Априлската епопея от Първи революционен окръг с център Горна Оряховица. На събитието участваха още кметът на града инж. Добромир Добрев, кметът на Велико Търново Даниел Панов и народните представители от ГЕРБ-Велико Търново инж. Клавдия Ганчева и Станислава Стоянова, както и стотици поданици на Горна Оряховица.
На тази дата през 1876 година в центъра на града е обесен видният бунтовник и държавник Георги Измирлиев-Македончето, който е бил боен началник в Първи търновски революционен окръг по време на Априлското въстание. 25-годишният патриот е висящ на бесилото с думите „ Сладко е да се почине за свободата на Отечеството ”. Тези слова са изписани на неговия монумент, с цел да ни припомнят за дълга, който през днешния ден имаме пред героичното ни минало.
Лавров венец на бюста на Георги Измирлиев сложи сполучливата горнооряховска състезателка по битка Аделина Момъкова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР