Горещо ще бъде днес, но се чакат и превалявания. Облачността

...
Горещо ще бъде днес, но се чакат и превалявания. Облачността
Коментари Харесай

Жега, но се чака и дъжд

Горещо ще бъде през днешния ден, само че се чакат и валежи. Облачността ще е променлива, над югозападната половина от страната - намаляваща до най-вече слънчево, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Над североизточната и в планинските региони облачността ще се задържи по-често забележителна и тук-там там ще има валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина ще е сдържан, краткотрайно и мощен. Максималните температури ще са сред 25° и 30°. Атмосферното налягане ще се покачва и до края на деня ще е близо до междинното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е по-често забележителна и на доста места ще има валежи от дъжд. Ще духа до сдържан, по Северното Черноморие краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 26°-28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над масивите от Западна България облачността ще е променлива и на обособени места ще превали. Предимно облачно ще е над централните и източните региони на Стара планина и над Странджа-Сакар и там ще има превалявания от дъжд. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 19°, на 2000 метра - към 11°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР