Горещата вълна, заклещила Европа през последните дни, доведе до температурни

...
Горещата вълна, заклещила Европа през последните дни, доведе до температурни
Коментари Харесай

Западна Европа се задъха в рекордни горещини

Горещата вълна, заклещила Европа през последните дни, докара до температурни върхове в Белгия, Холандия и Германия през вчерашния ден. Във Англия също чакаха до края на деня да се впишат в класацията.

В  Айнховен температурният връх от 39,3 градуса по Целзий от сряда бе усъвършенстван през вчерашния ден с 41,7 градуса в Деелен. Предишният народен температурен връх е от август 1944 година

В Белгия живачният дирек мина 39 градуса, а в Германия - 40 градуса.

Най-горещо във Англия е било през август 2003 година, когато са измерени 38,5 градуса по Целзий. Вчера към 10 часа локално време на летище " Хийтроу " термометрите регистрираха 30 градуса по Целзий и се чакаха много горещини до края на деня. Националните железници предизвестиха пасажерите да се пазят от горещината и постановиха ограничавания в скоростта на влаковете, с цел да не се натоварват релсите в допълнение в жегата.

В Париж бяха измерени 40,6 градуса, което е над върха от 1947 година от 40,4 градуса. В Лил, Дижон и Страсбург също чакаха небивали горещини. В 80 френски департамента бе оповестена заплаха от горещини, а в 20 от тях имаше червен код.

 

ЗАПЛАХА

Скоростта и степента на актуалното световно стопляне е небивала за последните 2000 години, настояват учени, представени от Би Би Си. Степента, с която атмосферата се затопля сега, не е следена в никакъв случай до момента.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР