Гореща вълна продължава да на много места по света и

...
Гореща вълна продължава да на много места по света и
Коментари Харесай

Заради екстремните жеги: Най-големият мрежов оператор в САЩ обяви извънредна ситуация

Гореща вълна продължава да на доста места по света и с изключение на пожари, към този момент носи и други проблеми. Най-големият мрежов оператор в Съединени американски щати разгласи изключителна обстановка. Причината е, че десетки милиони поданици употребяват климатици, с цел да избягат от топлината от летните жеги, съобщи Oilprice.

Операторът PJM Interconnection LLC разгласи енергиен спешна обстановка първо равнище в 13 щата от Илинойс до Ню Джърси с над 65 милиона клиенти. PJM има терзания за поддържането на " съответни енергийни запаси ", тъй като търсенето на електрическа енергия ще се увеличи поради потребление на климатиците. Очаква търсенето да доближи 153 286 мегавата, а потенциалът е около 186 000 мегавата.
 Бензин, ток и природен газ: Държавите, в които цените на силата доближиха исторически равнища през 2022 година
Бензин, ток и природен газ: Държавите, в които цените на силата доближиха исторически равнища през 2022 година

Къде стои страната ни?

Според енергийния микс на мрежата природният газ, въглищата и нуклеарната сила играят по-съществената роля в обезпечаване на силата. Цените на електрическата енергия в цялата мрежа не са се повишили и все наподобяват на обикновено равнище.

Очаква се повишението на температурите да доближи своя връх в петък и да се върне към естествените равнища за това време на годината. Според данни на Bloomberg междинните температури за 5-10-30 години обратно демонстрират, че летните температури в Северното полукълбо са достигнали своя пик.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР