Горещ летен ден в града...Всичко, за което мислите, е как

...
Горещ летен ден в града...Всичко, за което мислите, е как
Коментари Харесай

Освежаващи летни напитки: Ягодова лимонада

Горещ летен ден в града...Всичко, за което мислите, е по какъв начин да се докопате до нещо студено и разхладително, че да живнете малко.

Забравете за безалкохолните и газираните питиета в бутилка, за натуралните сокове и фрешовете. В огромната горещина организмът има потребност от вода. Само тя значи хидратация, утоляване на жаждата и лекост за тялото.

Ягодовата лимонада е отлично решение за последните останали в хладилника ви плодове. са потребни, за разлика от всичко в бутилка, и сладкият им несравним мирис придава позната екзотика от детството. Може да са замразени, при размразяването те по този начин или другояче пускат сока си, или към този момент посмачкани, стига да няма гнило по тях.

Малка купа с ягоди,
Кафява захар
Литър изворна вода
Лимонени корички (от био лимони)
Сокът на един лимон,
или лимон за украса
Няколко листа мента или босилек


Приготвяне:

След като ягодите бъдат почистени, се посипват със захар на усет и се оставят да престоят, до момента в който пуснат сока си. Може да се смачкат, в случай че са пресни или огромни.

Прецеждаме получения захарно-ягодов сироп в кана, доливаме изворна или газирана вода (за тези, които въпреки всичко избират балончетата)


Добавяме лимона, както ни харесва - единствено на корички за лек усет, единствено за украса или прясно изцеден сок и получаваме чудесна свежа ягодова напитка.

В каната може да сложим резенчета ягода и няколко листа мента или босилек за още по-свеж мирис.

Сервирайте в огромни чаши със сламки или както е съвременно през днешния ден - в дребни буркани, в които да има късчета ягоди и мента.

Можете да гарнирате за по-ефектно с ягода на ръба и свежи листа зеленина.

Дръжте каната наоколо и не забравяйте леда:)

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР