Google търси партньори в Индия за организацията на сглобяването на

...
Google търси партньори в Индия за организацията на сглобяването на
Коментари Харесай

Google възнамерява да организира производството на смартфоните Pixel в Индия

Гугъл търси сътрудници в Индия за организацията на сглобяването на смарт телефоните Pixel, употребявайки тактиката на Apple за диверсификация на производството на своите устройства отвън Китай. Според Bloomberg, базирайки се на осведомени източници, Гугъл е почнал договаряния по този въпрос с редица локални компании, в това число Lava International и Dixon Technologies India, както и с индийското поделение Foxconn Technology Group Bharat FIH.

Според източника, измежду топ-мениджърите на Гугъл, които посетиха Индия този месец за диалози по отношение на другите партньорства, беше Ана Коралес (Ana Corrales), основен действен шеф на отдела за потребителско съоръжение, и Маги Уей (Maggie Wei), старши шеф по световните интервенции с продуктите.

Премиерът Нарендра Моди дефинира Индия като опция на Китай в качеството на индустриален център, защото от ден на ден компании се стремят да понижат зависимостта си от Китай, заради комерсиалната му война със Съединените щати, както и след рестриктивните мерки, наложени от Поднебесното кралство заради ковид.

Като част от тактиката, ориентирана към превръщането на Индия в един от водещите международни пазари за електроника, индийското държавно управление отделя обилни суми за стимулиране на производството. По-конкретно, Apple употребява програмата за стимулиране, с цел да разшири снабдителната си база в Индия и да утрои локалното произвеждане на iPhone в стойностно изражение до над 7 милиарда $ през фискалната 2023 година, която приключва през март 2023 година

Източници на Bloomberg считат, че разполагането на произвеждане в Индия може да помогне на Гугъл да усили продажбите на Pixel и в случай че успее, може също да реалокира производството на друго съоръжение в тази страна.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР