Google отдавна приема заявки за премахване на част от личната

...
Google отдавна приема заявки за премахване на част от личната
Коментари Харесай

Вече може да изваждаме телефонни номера от търсачката на Google

Google от дълго време приема поръчки за унищожаване на част от персоналната информация от резултатите от търсенето, само че в този момент тази алтернатива би трябвало да бъде доста по-полезна. Интернет колосът разшири разпоредбите, с цел да ви разреши да поискате унищожаване на информация за контакт като телефонни номера, имейл адреси и физически адреси. Можете също по този начин да накарате Гугъл да отстрани идентификационните данни за логване, в случай че те изскачат в поръчки.

Предишната позиция на компанията ограничаваше поръчките до специфични случаи, като акции за доксинг, както и явни цели за измами с данни за банкови и кредитни карти. Гугъл към момента ще преглежда поръчките, с цел да се увери, че са почтени – компанията няма да изтрие препратки, които са въпрос на обществена видимост да вземем за пример. Един политик не може просто да изиска да му бъде отстранен служебният телефонен номер.

Разширяването следва други скорошни старания за ограничение на разпространяването на сензитивна информация. От предходната година потребителите на Гугъл под 18 години могат да изискат премахването на фотосите им от търсенето на изображения. Въпреки че разширената политика не подсигурява, че ще отбрани поверителността ви, тя може да попречи на мошеници, онлайн хулигани и преследвачи, които разчитат на бързо търсене в Гугъл, с цел да доближат жертвите си.

Източник: hicomm.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР