Google обяви дългоочакваното широкомащабно пускане на своя чатбот Bard, задвижван

...
Google обяви дългоочакваното широкомащабно пускане на своя чатбот Bard, задвижван
Коментари Харесай

Изкуственият интелект на Google вече е достъпен за всички. Какво следва?

Google разгласи дълго чаканото широкомащабно стартиране на своя чатбот Bard, задвижван от изкуствен интелект. От през днешния ден чатботът с изкуствен интелект Bard ще бъде наличен в 180 страни за всички - към този момент няма да има описи на чакащи и ограничавания. Въпреки това стартът към момента е обозначен като тестово стартиране.

Досега Bard беше наличен единствено на британски език, само че към този момент получи поддръжка за японски и корейски език. Освен това Гугъл възнамерява в близко бъдеще да добави поддръжка за 40 езика. Чат-ботът освен ще схваща въпроси на разнообразни езици, само че и ще дава отговор на тях.
-->
Трябва да се добави, че Bard работи освен с естествени езици, само че знае и 20 езика за програмиране. Освен това той може да изяснява смисъла на избран ред код и да намира неточности в кода, като ги изяснява и отстранява.

" Както казахме през цялото време, огромните езикови модели са към момента зараждаща се технология с известни ограничавания. Ето за какво, до момента в който продължаваме да се разрастваме, ще поддържаме високи стандарти за качество и локални нюанси, както и ще подсигуряваме, че нашите правила за изкуствен интелект се съблюдават ", отбелязва Гугъл в известието им за пресата.

В допълнение към това Гугъл разгласи, че Bard скоро ще получи нови функционалности. Bard ще стане по-визуален в отговорите си. Ще можете да го попитате да вземем за пример: " Кои са наложителните забележителности в Ню Орлиънс? " и в допълнение към текста чатботът ще даде изображения.

Освен това в поръчките към Бард могат да се включват фотоси, а чатботът ще може да ги редактира. За да осъществя тази функционалност, Гугъл е добавила Lens непосредствено към Bard. Например можете да качите фотография на кучетата си и да поискате от Bard да " напише занимателен надпис за тези двамата ". Използвайки Гугъл Lens, чатботът ще проучва фотографията, ще дефинира породата на кучето и ще сформира няколко креативен надписа.

Гугъл разгласи редица други нововъведения за Bard. От идната седмица цитирането на източници ще стане по-точно. Ако Bard цитира блок от код или цитира друго наличие, ще можете просто да щракнете върху анотацията и Bard ще подчертае заимстваните елементи от отговора и ще даде връзка към източника. Също по този начин през днешния ден Bard ще получи тъмна тематика, което е друга функционалност, поискана от разработчиците, и която съгласно Гугъл ще направи взаимоотношението с Bard доста по-удобно за очите на потребителите.

И най-после, чатботът ще се снабди с бутон " Експорт ": съгласно Гугъл разработчиците харесват функционалността за износ в Colab, тъй че скоро Bard ще добави опция за износ и пускане на код с Replit, като се стартира с езика Python. И защото хората постоянно желаят от Bard да им оказва помощ при съставянето на имейли и документи, Гугъл пуска през днешния ден още две функционалности за експортиране, които улесняват изпращането на отговорите на Bard непосредствено в Gmail и Docs. Например можете да поискате от Bard да напише имейл с покана за празненство, в който в резюме да опише условията за дрескод или оферти какво да донесете. Съставеното от изкуствен интелект писмо ще се окаже в " Чернови " в Gmail, където можете да извършите дефинитивни редакции, преди да го изпратите.

Гугъл даде обещание да вкара нови функционалности в Bard в бъдеще, като интегрира функционалности от приложения и услуги на Гугъл, в това число Docs, Drive, Gmail, Maps и други При това разработчиците означиха, че потребителите ще могат да управляват настройките си за дискретност, като решат по какъв начин да употребяват тези принадлежности и разширения.

Bard също по този начин ще може да се свързва с всевъзможни услуги от целия интернет, като употребява разширения от външни сътрудници. През идващите месеци Bard ще интегрира Adobe Firefly - семейство креативен генеративни модели с изкуствен интелект, които ще разрешат бързо и елементарно да превръщате креативните хрумвания в изображения, които по-късно могат да бъдат редактирани или добавяни към вашите планове в Adobe Express. Това значи, че Bard може да бъде помолен да нарисува каквото и да било и благодарение на изкуствения разсъдък на Adobe бързо ще го направи.

В известието си за пресата Гугъл споделя: " Искаме Bard да бъде дом на вашата креативност, работливост и любознание - по тази причина работим, с цел да свържем Bard с потребни приложения на Гугъл и доста други, в това число Kayak, OpenTable, ZipRecruiter, Instacart, Wolfram и Khan Academy. "

Компанията също по този начин добави: " Пред Bard предстоят доста вълнуващи неща - свързване на принадлежности от Гугъл и невероятни услуги в мрежата, с цел да ви помогнем да извършите и създадете всичко, което можете да си визиите, посредством безпроблемно съдействие с нашите най-способни огромни езикови модели. Когато съвместим човешкото въображение с опциите на генеративния изкуствен интелект на Bard, опциите са безкрайни. Нямаме самообладание да забележим какво ще създадете с него. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР