Голямото пътуване покрай коледните празници започва днес, като ще продължи

...
Голямото пътуване покрай коледните празници започва днес, като ще продължи
Коментари Харесай

Най-важното за голямото пътуване около Коледа

Голямото пътешестване около коледните празници стартира през днешния ден, като ще продължи и на следващия ден. Само от София, към разнообразни елементи на страната, ще поемат над 300 000 автомобила, сочат прогнозите на пътната полиция.

" Дневник " събра най-важното, като информация, обвързвана с организацията на придвижването през днешния ден и на следващия ден. От " Пътна полиция " оповестиха, че ще работят при цялостна готовност, като екипи ще има на всички основни места.

Патрулките ще са с пуснати сигнални лампи, с цел да се виждат отдалеко и да респектират евентуалните извършители. От организация " Пътна инфраструктура " осведомиха, че всички поправки са спрени, с цел да не се постановат стеснявания, които да затормозяват трафика.

Без камиони по автомагистралите и най-натоварените пътища

По традиция от 16 до 20 часа през днешния ден ще бъде лимитирано придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища (виж картата). Целта е повишение на сигурността при пътешестване и увеличение на пропускателната дарба на инфраструктурата.
 Най-важното за огромното пътешестване към Коледа
По същите посоки тежкотоварните камиони ще бъдат спрени и в последния почивен ден - 27 декември, от 14 до 20 часа. За облекчение на трафика през Владая през днешния ден ще има две ленти за излизащите от София. Такава ще е организацията и от пътен възел " Даскалово " до кръстовище " Драгичево " по пътя към Перник.

На 27 декември (сряда) от 10 ч. до 20 ч. в същия сектор ще има две ленти за прибиращите се към София. От АПИ поучават водачите би трябвало да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат деликатно и да карат със съобразена скорост.

За неплатени санкции се взима книжката и се смъкват номерата

Няколко значими промени в Закона за придвижване по пътищата влязоха в действие тази година. Сред по-малко познатите, само че способни да скапват съществено празника, е отнемането на книжката и свалянето на номерата, за връчени, само че неплатени санкции.

 След оборудването на пътните служители на реда с таблети, водачите с неплатени санкции се откриват за секунди.
© Главна дирекция

След оборудването на пътните служители на реда с таблети, водачите с неплатени санкции се откриват за секунди.

Пътните служители на реда са оборудвани с таблети и елементарно откриват такива случаи, а провинилите се би трябвало да намерят дееспособен лидер, който да придвижи автомобилът им до определено до тях място в период от 12 часа, след налагане на глобата. Книжката се връща при възнаграждение на санкциите, а колата може да се записва още веднъж половин година след неприятната преживелица.

Сериозни наказания и при влизане в затворен за разчистване път

Промени в закона плануват и съществени наказания за водачите, които влизат в затворени за разчистване пътни сектори, сигнализирани с краткотрайни знаци. Нарушителите ги грози месец без брошура и шест месеца без кола, защото тя предстои на дерегистрация (сваляне на номерата).

Без брошура на място можете да останете още, в случай че в обитаемо място превишите оптимално позволената скорост с над 50 км/ч, карате кола без винетка, или без " Гражданска отговорност ". Тук е моментът да напомним, че към този момент на местата, където скоростта се управлява с радар, не е нужно да има табела, която предизвестяват за това.

 Най-важното за огромното пътешестване към Коледа
© Юлия Лазарова

За шофиране в спешната лента на автомагистрала глобата от септември е санкция 1000 лв. и три месеца без брошура. Размерът на останалите санкции можете да видите тук.

Гумите би трябвало да са с най-малко 4 мм. грайфер

В момента в действие е и зимното условие към размера на грайфера на гумите. Той би трябвало да е най-малко 4 милиметра, като е възможно да е по-малък, в случай че гумата е зимна. През зимата е целесъобразно гумите да бъдат напомпени с 0.2 бара над стойностите, посочени от производителя, споделят специалистите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР