голямо количество вода изтича в частен имот в курортен комплекс

...
голямо количество вода изтича в частен имот в курортен комплекс
Коментари Харесай

Теч наводнява имоти в курортния комплекс Чайка край Варна

голямо количество вода изтича в частен парцел в курортен комплекс " Чайка “ край Варна, оповестява Българска национална телевизия. Вследствие на теча са наводнени дворовете и избените пространства на няколко прилежащи жилищни здания. Потърпевшите са подали сигнал до Вик-Варна. Oт сдружението са обследвали водопроводната мрежа със профилирана инсталация и настояват, че повреда в региона няма.

Радослав Несторов живее в този парцел от близо 55 години и споделя, че в никакъв случай до момента не е имало теч на вода. От средата на февруари дворът му е подгизнал. Всеки ден с вода се цялостни и избеното му помещение.

От ВиК-Варна са взели проби от течаща вода в парцела и настояват, че характерностите ѝ се разграничават от тези в централното водоподаване.

От ВиК сдружението прецизират още, че пробите на водата в частния парцел имат сходни характерности с тези на социална чешма, която граничи със прилежащ имот. Несторов обаче се тормози, че до момента в който се откри източникът на теча, водата може да подкопае главните на къщата му.

В прилежаща жилищна постройка постоянно се наводняват мазите. Първо почнали да се появяват капки по стените, а по-късно и петна. На места е паднала и мазилката.

В кооперация на прилежащата улица " Проф. Атанас Иширков “ казусът с наводнените пространства е повече от година. Освен мазетата и подстъпите към тях, водата залива и подземния гараж с паркоместата.

Съседите събрали пари и купили автоматизирана помпа. С нея източват водата към канализацията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР