Голямо количество разпилени електродетонатори откри полицията край врачанското село Косталево.

...
Голямо количество разпилени електродетонатори откри полицията край врачанското село Косталево.
Коментари Харесай

Разпилени детонатори притесниха врачанско село

Голямо количество разпилени електродетонатори откри полицията край врачанското село Косталево. От прокуратурата оповестиха, че проверяват общоопасно закононарушение.

Пътят за една от кариерите в региона беше отцепен от полицията. Там от през вчерашния ден се прави следено събиране и взривяване на откритите детонатори. Части от тях са били разпръснати из цялата местност. Хората от прилежащите села са събирали металните елементи за вторични първични материали. Цяло знамение е, че някой не е потърпевш.

От месец селото е подложено на непрестанен гнет. Местна компания взривявала електродетонатори с изминал период в кариерата. По неофициална информация компанията трябвало да взриви един милион детонатора. Собственикът обяснявал, че има разрешителни, само че не ги посочил даже на кмета. Не обезопасил и региона.

След гърмежите хората всеобщо събирали разпръснатите в огромен периметър железни елементи, в това число и невзривени устройства.

„ Тук неотдавна имахме случай, един човек си беше донесъл за вторични първични материали да гори кабели, като ги сложил в печката, се взривяват два по-слаби детонатора, а третият стана подобен мощен гръм, че все едно бомба е паднала в селото”, описа кметът Любомир Кръстев.

От няколко дни сапьори претърсват всяка педя земя в региона. Извършват се и следени гърмежи, а хората са предизвестени да не припарват до кариерата.

По случая е формирано досъдебно произвеждане против незнаен причинител за нелегално владеене на взривни субстанции. Към момента притежателят на компанията, правила гърмежите, отхвърля коментар с претекста, че полицията го ревизира.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР