Голямо количество незаконно загробени патици бяха открити в землището на

...
Голямо количество незаконно загробени патици бяха открити в землището на
Коментари Харесай

В землището на старозагорското село Калояновец е открито голямо количество незаконно загробени патици

Голямо количество нелегално загробени патици бяха открити в землището на старозагорското село Калояновец. Случаят се проверява от полицията и Агенцията за сигурност на храните, а регионът е обезопасен и следва да бъде дезинфектиран. Предполага се, че мъртвите птици е трябвало да бъдат изгорени в разположения в селото преносим инсинератор, само че вместо това са закопани. 

Мястото, където са загробени патиците е намерено персонално от кмета на Калояновец. Добри Добрев непрекъснато е проследявал и заснемал пътуващи натам камиони на екарисажа, натоварени с черни чували:

" Установихме защо става въпрос, имам и задоволително други. Снимков материал и очевидци имам от селото, които могат да опишат, че това са го направили господата от екарисажа "

Днес на място дойде шефът на Областната организация по сигурност на храните Дамян Миков, пред който екскаватор изрови първите мъртви животни:

" Видно е. То е явно, няма какво да се разяснява по въпроса. От тук нататък би трябвало да се направи следствие, с цел да се види, че всички подозрения са ориентирани към едно място. От тук насетне ние ще предприемем ограничения да спасим региона, с цел да няма опция за безпокойствие от болести или нещо от сорта. "

Двора на инсинератора през днешния ден беше заключен с катанец, а шефът му Димитър Димитров не отговаряше на мобилния си телефон.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР