Голямата цел на това правителство е влизане на България в

...
Голямата цел на това правителство е влизане на България в
Коментари Харесай

С минута мълчание министрите почетоха паметта на загиналите полицаи

Голямата цел на това държавно управление е влизане на България в Шенгенското пространство и би трябвало да потвърдим на сътрудниците си, че сме способни да защитим границата си.

Това разгласи служебният министър председател Гълъб Донев при започване на съвещанието на държавното управление, до момента в който говореше за починалите през вчерашния ден двама служители на реда. Те бяха блъснати от рейс с 47 незаконни мигранти, до момента в който опитваха да го спрат.

Искам ясно да заявя, че засиленият мигрантски напън ще срещне отговора на страната – полиция и войска ще охраняват границата интензивно, сподели Донев. Той позволи, че е допустимо да се изиска и помощ от ФРОНТЕКС, само че преди този момент и българските служби би трябвало да си свършат работата. Въпреки съмненията за съучастничество на Министерство на вътрешните работи в трафика, уверен съм, че служителите на реда и военнослужещите са стимулирани да охраняват границата, съобщи Донев.

Той изиска Министерство на вътрешните работи да ускори патрулите по пътищата, употребени от трафикантите на мигранти. Трафикът се прави по сигурни трасета и щом локалните хора ги знаят, службите също би трябвало да ги знаят, сподели министър председателят.

Заседанието на министрите стартира с минута безмълвие.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР