Голямата награда на публиката спечели песента по музика на Хайгад

...
Голямата награда на публиката спечели песента по музика на Хайгад
Коментари Харесай

Песен на Хайгашод Агасян спечели наградата на публиката на "Бургас и морето"

Голямата премия на публиката завоюва песента по музика на Хайгад Агасян “Бургаско море ”. Текстът е на айтоската поетеса Татяна Йотова, а аранжиментът на ветерена в състезанието Светослав Лобошки. Сърцатото осъществяване на сцената бе на дуета Сони и Нани.

Пред -Бургас Хайгашод Агасян разяснява:

„ Имаше качествени реализатори, както постоянно това е конкурс за шлагерна ария и считам, че нашата е тъкмо такава. Щастлив съм, тъй като годината е юбилейна и да мен. “ Наградата не тежи, в противен случай дава ти криле, добави Татяна Йотова.

Двамата се познават от 30 години, а песента отлежава цели 7, с цел да стигне до сцената на „ Бургас и морето “. Композиторът я предлага на дуета Атанаска Тенева и Сонай Юсеин, които познава от различен конкурс. Сони и Нани, както са известни след присъединяване им в „ Гласът на България “, споделиха:

„ Ние сме Сони и Нани-много се обичаме и дружно с това обичаме да пеем дружно. Текстът разказва нашата история, защото ние се запознахме в Бургас на един различен конкурс. Приключението „ Бургас и морето “ за нас е сбъдната фантазия. “

На " Бургаско море " журито отсъди трето място.

Песента “Само момент ” на Костадин Бекирски сграбчи премията на журито. Бекирски е създател на текста и музиката, а това е първото му присъединяване в състезанието.

„ Не съм имал такива упования. Опитал съм се да пресъздам нещо претърпяно с песента, естествено съм усилил нещата, с цел да станат по-красиви. Нямам музикално обучение, само че музиката е мотор на живота ми. Адриано Ангелов, на който е аранжиментът на песента, ме насърчи да вземам участие. “

На второто място бе класирана " И ангелите плачат " на Светослав Лобушки по текст на Иван Тенев в осъществяване на младата Мария Гогушева.

В журито на състезанието тази година бяха певиците Йорданка Христова и Росица Кирилова, композиторът Ефтим Чакъров, поетесата Ники Комедвенска, шефът на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев, професор доктор Адриан Герогиев от Софийския университет и миналогодишният победител от състезанието Деян Вълев-Дишо.

Наградата на вестник " Черноморски фар " за текст на ария бе присъдена още веднъж на Татяна Йотова за " Бургаско море ".

Отличието на фондация " Благотворителност и състрадание ", която учреди премия на името на бургаския бард и музикант Пламен Ставрев за млад реализатор, тази година бе присъдено на бургазлията Владо Димов, който показа песента по музика на Васил Петров и текст на Найден Вълчев " Среднощен дъжд ".

Наградата на филиала в Бургас на Софийския университет, която е продуциране на звукозапис на нова ария, отиде при Александра Бачева.

Онлайн премията на публиката е за " Дом за две звезди " -музика и аранжимент Светослав Лобушки, осъществяване на Кристина Кирилова.

В рецитала след състезанието във връзка юбилейното издание бяха изпълнени песните спечелили от последните 5 години.

Водещи на състезанието бяха актрисата Здрава Каменова и щерка й.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР