Голямата мечта на бездомния инвалид Веселин Христов е да си

...
Голямата мечта на бездомния инвалид Веселин Христов е да си
Коментари Харесай

Мечтата на бездомния инвалид Веско: 220 лв. за нови зъби

Голямата фантазия на бездомния неработоспособен Веселин Христов е да си направи нова протеза за предните зъби. И би трябвало да събере непостижимите 220 лв. - толкоз му е споделила, че ще костват, зъболекарката от Шумен, която го е прегледала. Веско е на 34 години и е от Велики Преслав. Не вижда с едното око, а на другото носи очила с огромен диоптър. „ Зрението ми е повредено, откакто като бебе майка ми Николинка ме е хвърлила от покрива на къщата ”, споделя той. Придвижва се с патерици, тъй като още като дете в сиропиталището е паднал от високо и се е наранил. Така и не е оправил краката си.

„ Имам 87% неработоспособност по ТЕЛК. Взимам 138 лв. и 14 стотинки пенсия. С тези пари мога единствено да крънкам храна по магазините ”, споделя нерадостната си орис Веско. Доскоро мъжът с патерици живеел в дом за краткотрайно настаняване до Захарна фабрика в София. Наложило се да го напусне. Известно време живял на Централна гара в София, а по-късно стигнал до Пловдив.

„ Спя вътре в гарата - топло е, устоя се ”, изяснява той. Носи всичките си документи в чанти със себе си. Чака всеки миг да получи настаняване в предпазен дом за хора с увреждания в Благоевград. „ Надявам се по този начин казусът с подслона да се реши най-малко за 3 години. Остава обаче огромната ми тъга със зъбите. Не мога да се храня ”, споделя Веселин и моли благородни хора да му оказват помощ с пари за зъбната протеза. Един човек му дал 20 лв.. Веднага ги запазил в торба, която виси на гърдите му.

Веско израснал в дом „ Детелина ” в Нови пазар с по-голямата си сестра. „ Много се намъчихме с нея, само че в този момент тя има семейство и две деца във Варна ”, споделя той. След време се срещнал с Николинка, която го хвърлила като невръстно бебе от покрива. Поискала ли му е амнистия? „ Не. Не желаех много-много да поддържам връзка с нея, само че нямаше къде да ида ”, дава отговор инвалидът. За малко опитал да живее с нея и втория брачен партньор. Напуснал ги, тъй като мъжът му взимал пенсията и я изпивал. „ Веднъж ме преби и тогава си потеглих ”, споделя той.

Сега мислите му стигат до предпазеното жилище в Благоевград и протезата за предните зъби.

Който желае да помогне на Веско, може да го направи на сметка:

Обединена българска банка

Бик: UBBS BGSF

Банкова сметка: BG75UBBS80021047041740
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР