Голямата жега нахлу в Европа, а с нея идват и

...
Голямата жега нахлу в Европа, а с нея идват и
Коментари Харесай

Как трябва да се зарежда електромобил в жегите?

Голямата горещина нахлу в Европа, а с нея идват и доста проблеми за потребителите на електрически коли. Литиево-йонните акумулатори не реагират по никакъв начин добре на рисковите температури, които съкратяват живота им. По тази причина специалисти от английска компания дадоха някои препоръки по какъв начин водачите да се погрижат оптимално добре през летните месеци.

„ Навиците трябва да се придобият – безапелационен е мениджърът Тим Алкок. - Само по този начин ще предпазите батерията на електрическата си кола. Ако я оставите да прегрява, тя ще се повреди. Паркирайте на сянка или в гараж, изключително в горещите часове на деня. “

Бързото зареждане също може да редуцира живота на батерията. Само зареждането до 80% през лятото може да спре разграждането на клетките. В противоположен случай батерията губи потенциал, когато доближи до цялостно зареждане.

Експертите допълват, че доста от водачите желаят да включат своите транспортни средства в електрическата мрежа, откакто са паркирали, само че в горещото време е целесъобразно да оставите електромобилите да се охладят за няколко часа преди зареждане.

Друг евентуален проблем е потреблението на климатичната система в автомобила. Изследване демонстрира, че тя понижава пробега с към 15%. А това е сериозна спънка за по-дълго лятно пътешестване. Съветът е минимално потребление на климатик и шофиране на отворени прозорци, написа automedia.

„ Ако автомобилът е взет чартърен и върнат с повреди по батерията поради упоменатите обстановки, това може да ви коства хиляди за вреди, които действително не сте предизвикали “, предизвестяват от компанията.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР