Голяма радост за шофьорите. Държавата ще трябва да им върне

...
Голяма радост за шофьорите. Държавата ще трябва да им върне
Коментари Харесай

Радост за шофьорите. Държавата връща пари за винетки

Голяма наслада за водачите. Държавата ще би трябвало да им върне към 5 млн. лв. за санкции, наложени при липса на винетка. Това демонстрират данните на Агенция „ Пътна инфраструктура ”.

Решението идва, откакто 48-ият парламент одобри със задна дата да могат да се постановат до три наказания годишно при шофиране без винетка, предава nova.bg.
-->
Каква е процедурата, по която ще бъдат възстановявани парите?

Около 45 -  толкоз са санкциите за липса на винетка, които има фамилията на Мариан. Някои от тях платени, други не, само че всички те от злощастната камера на разклона за Божурище.

„ Аз имам три автомобила. На единия автомобил съм платил 12, на другия 3 ”, изяснява Мариан Христов. И като тегли чертата към този момент е направил сметка какъв брой пари би трябвало да му върне страната.

„ За единия автомобил 630 лева ”, пресмята Мариан.

Данните на Пътната организация демонстрират, че от 2019 година насам, колите с над 3 платени санкции за година са повече от 22 хиляди За да си получат назад част от платените наказания, водачите би трябвало да подадат заявление на място или по електронен път.

„ В заявката е разказано какво би трябвало да бъде приложено. В общи линии това са копие на талона, документ за безпричинно платените такси, банкова сметка и титуляр ”, изясни доцент Георги Балабанов, Националното ТОЛ ръководство.Ако водачът няма някои от документите, подава единствено тези, които има.

Всички неплатени санкции над допустимите по закон ще бъдат заличени, споделят от ТОЛ ръководството.

„ Всички нарушавания над третото автоматизирано ще бъдат анулирани ”, изясни доцент Георги Балабанов.

„ Специално за Пролеша можеше да ни изчистят всички санкции, само че и на това сме удовлетворени в полза на истината, тъй като 3 санкции е едно, друго е 30 ”, разяснява Мариан.   Експертите считат, че по този метод страната няма да бъде ощетена, ремонтите на пътища също.

„ Парите, които се събират от пътни такси, твърдо е записано, че тези пари отиват само и единствено за ремонт и възобновяване на пътища, тъй че тези 5 млн. не са действително пари, които идват от винетки, а това са пари, които са събрани по този начин или другояче от наложени санкции ”, изясни доцент Балабанов.

А Мариан към този момент е подал заявление и чака в границите на 5 работни дни да си получи назад парите.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР