Голяма печалба се очаква да постигне крайната десница във Франция

...
Голяма печалба се очаква да постигне крайната десница във Франция
Коментари Харесай

Електорални нагласи: Крайната десница ще победи на европейските избори във Франция

Голяма облага се чака да реализира крайната десница във Франция на европейските избори. Такъв резултат би могъл да промени политиката на Европейски Съюз, защото ще повлияе върху основаването на всевъзможни обединения в Европейския парламент и би отслабил проевропейските сили.

Според най-нова суперанкета на Euronews, “Национален общ брой “ е преди всичко, до момента в който партията на президента Макрон „ Ренесанс “ е на второ.

Крайнодясната партия се оглавява от Жордан Бардела, наследил на поста Марин льо Пен. Докато политическата групировка усилва поддръжката през април по отношение на март, пропрезидентската партия губи още позиции.

Подкрепата за Социалистическата партия, водена от Рафаел Глюксман, не се е нараснала значително, до момента в който консервативната „ Републиканците “ е на четвърто място в желанията на гласоподавателите.

Крайнолявата „ Непокорна Франция “ на Жан-Люк Меланшон усъвършенства леко позициите си, до момента в който Зелените отстъпват.

В крайнодесния набор е по-малката „ Реконкиста “ ( “Отвоюване “), водена от Ерик Земур, публицист ултранационалист.

Десните сили във Франция могат да преоформят състава на бъдещия парламент като места и политическа идеология. А това ще сложи под подозрение бъдеща Голяма коалиция сред консерватори, социалисти и либерали.

По-малко места на изборите би обрекло на крах подобен съюз, считат анализаторите.

За момента френските либерали отстъпват част от гласовете си на социалистите, демонстрира още проучването на Euronews.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР