Голяма лява коалиция за изборите ще има. Това съобщи председателят

...
Голяма лява коалиция за изборите ще има. Това съобщи председателят
Коментари Харесай

Нинова: Голяма лява коалиция за изборите ще има

Голяма лява коалиция за изборите ще има. Това заяви ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция в централата на " Позитано " 20.

" Тя не е лесна, само че е нужна за България ", разясни Нинова.

„ В най-висока степен на подготвеност за необятна лява коалиция сме с АБВ, „ Движение 21 “ и „ Нормална България “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия. Тя съобщи, че на следващия ден подписва съглашение с АБВ и следва подписването на такива с „ Нормална България “, следва и с „ Движение 21 “, посочи водачът на социалистите.

„ Водят се диалози и с други партии, които имат наличие в политическия живот у нас “, удостовери тя.

Споразумението, което се разисква в този момент, е обединяването да бъде за изборите за 46-ия парламент, само че има и уговорка, че сходна коалиция може да продължи и в бъдеще, посочи Корнелия Нинова.

„ На тези избори ще се явим във формата „ Българска социалистическа партия за България “. Ще се записваме с това име в Централната изборна комисия на 26 май. Сегашният формат на коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ се резервира, т.е. досегашните ни сътрудници остават такива. Към формата „ Българска социалистическа партия за България “ ще сключваме съглашения за присъединение и поддръжка за правене на общи политики с партиите, с които беседваме, с които сме подготвени и с тези, които следва да проведем диалози “, уточни още водачът на алените.

Не са водени диалози със Жан Виденов, удостовери в отговор на въпрос водачът на Българска социалистическа партия. Тя посочи, че диалози няма да бъдат водени и с Мая Манолова. " Мая избра своя път. Успех ѝ искам ", сподели Нинова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР