Голяма лява коалиция за изборите ще има. Това обяви лидерът

...
Голяма лява коалиция за изборите ще има. Това обяви лидерът
Коментари Харесай

Голяма лява коалиция: БСП подписва споразумения с АБВ, Нормална България и Движение 21

Голяма лява коалиция за изборите ще има. Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. От на следващия ден стартира сключване на съдружни съглашения с АБВ, " Нормална България " и " Движение 21 ".

Голямата лява коалиция ще се яви на идните избори с досегашното име " Българска социалистическа партия за България ". В листите ще бъдат включени хора от новите съдружни сътрудници. Георги Първанов и Румен Петков няма да са в листите, по тяхно предпочитание. Нинова разгласи, че се водят диалози и с други политически обединения, само че не разгласи имената им, до момента в който не се стигне до съответно съглашение. От Българска социалистическа партия не са търсили партньорство с Мая Манолова и Жан Виденов.

Разговори за огромна лява коалиция, инициирани от Корнелия Нинова, се водят от няколко седмици. От на следващия ден Българска социалистическа партия стартира да подписва съдружни съглашения с водачите на АБВ Георги Първанов и Румен Петков, на " Нормална България " - Георги Кадиев и на " Движение 21 " - Татяна Дончева. Всички те сплотяват сили, тъй като имат вяра, че България има потребност от ляво-центристка политика и ръководство.

" Голяма лява коалиция ще има. Тя не е лесна, само че е нужна за България, изключително в изискванията на социално-икономическата рецесия и след ръководството 10 години на ГЕРБ ", сподели Нинова.

" От години непрекъснато заявяваме подготвеност и нужда за такава коалиция. И съм благополучен, че съм част от тези диалози, инициирани ", разяснява Румен Петков.

Нинова разгласи, че диалози се водят и с други обединения, само че техните имена ще бъдат оповестени, в случай че се стигне до съответни резултати. Коалицията ще се записва в ЦИК с името " Българска социалистическа партия за България ".

" Сегашният формат на " Българска социалистическа партия за България " се резервира, т.е. досегашните ни сътрудници остават такива. Към формата " Българска социалистическа партия за България " ще сключваме съглашения за присъединение и поддръжка, и за правене на общи политики ", посочи Нинова.

Нинова посочи, че не са търсили съдействие с групировката на Жан Виденов. Обясни, че преди изборите са пробвали да беседват с Мая Манолова, само че тя не дала отговор на подадената ръка. А от " Изправи се! Мутри вън! " дефинират Българска социалистическа партия като партия на статукво.

" Така че позицията на " Изправи се! Мутри вън! " е ясна и тя е единствено отпреди месец, така че не предвиждаме с тях да водим диалози за обединяване ", сподели още Корнелия Нинова.

Новите съдружни сътрудници ще предложат свои хора в листите, измежду тях няма да са Георги Първанов, Румен Петков и Ивайло Калфин по тяхно предпочитание.

" Добре разбираме, че хората желаят смяна радикална и аз за себе си не мога да бъда притежател на такава смяна. Казвам го с болежка, само че и с благополучие, тъй като нищо не ме тормози в професионалния ми и политически път. Гордея се с доста неща,които съм направил, само че хората желаят смяна. А и всеки, който се занимава с политика, би трябвало да има мярка. Това възприятие за мярка липсва на доста наши сънародници ", разяснява Румен Петков.

Новата коалиция ще взе участие в изключителните избори за Народно заседание, допустимо е тя да бъде продължена и за идващите вотове. Нинова дефинира като конспирация информацията, че лявата коалиция може да издигне Георги Първанов за нов президентски мандат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР