Голяма инвестиционна банка неотдавна понесе значителна финансова санкция за това,

...
Голяма инвестиционна банка неотдавна понесе значителна финансова санкция за това,
Коментари Харесай

САЩ глоби топ банка заради потенциални пазарни манипулации

Голяма капиталова банка наскоро понесе забележителна финансова глоба за това, че не е направила съответен мониторинг на комерсиалните действия, които са включвали случаи, предполагащи евентуална операция на пазара.

Органът за контролиране на финансовата промишленост (FINRA), посредством своя отдел за правоприлагане, разкри, че сред февруари 2009 година и април 2023 година Goldman Sachs е пропуснала да включи варанти, права, дялове и някои извънборсови (OTC) финансови скъпи бумаги в девет отчета за наблюдаване, целящи да разпознават евентуални случаи на манипулативна търговия за лична сметка и за клиенти.

Този пропуск е траял за интервал от време, вариращ от почти 2 до повече от 12 години.

По-конкретно, FINRA означи, че Goldman не са разкрили варантите от октомври 2010 година до март 2021 година и правата и дяловете от октомври 2010 година до април 2022 година в отчет за наблюдаване, предопределен да алармира за евентуални измиващи покупко-продажби.

Освен това банковият колос е пренебрегнал включването на варанти, права, дялове и избрани извънборсови дялови скъпи бумаги в отчетите си за наблюдаване от февруари 2009 година до април 2018 година, което би могло да подчертае евентуални случаи на маркиране на отварянето и маркиране на затварянето – техника за манипулиране на пазара, предопределена да повлияе на цените на активите първоначално или в края на комерсиалната сесия.

Тези пропуски в отчитането са довели до това, че Goldman Sachs не е могла да извърши надзорни инспекции за евентуални случаи на пазарна операция, което е засегнало почти 5,000 сигнала за евентуално манипулативна комерсиална активност с посочените скъпи бумаги от февруари 2009 година доникъде на април 2023 година, съгласно оценките на FINRA.

В отговор на тези пропуски Goldman се съгласи на неодобрение и санкция в размер на $512,500, без да признава или отхвърля констатациите на FINRA. Освен това банката приложи коригиращи ограничения и включи пропуснатите преди този момент детайлности за търговията в деветте отчета за наблюдаване от април 2023 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР