Голяма част от жените страдат от чувствителен стомах, който често

...
Голяма част от жените страдат от чувствителен стомах, който често
Коментари Харесай

Как да се справим с подутия корем

Голяма част от дамите страдат от сензитивен корем, който постоянно води до неоснователно отичане. Ако и на теб ти се е случвало да ти създадат място в трамвая, тъй като си мислят, че си бременна, ти предлагаме няколко съвета за справяне с досадното отичане. Важно е обаче да имаш поради, че това не са лекарски рекомендации и в случай че подуването е непрестанно да се консултираш със експерт. Ние не претендираме, че можем да ти дадем лекарско наставление за този проблем, а единствено няколко тествани хитринки ;)

Суровите зеленчуци и продуктите със скорбяла са едни от най-честите причинители на подуването. Добре е да ги избягваш или да ги консумираш в дребни количества, а зеленчуците е по-добре да ги приготвяш варени.

Начинът на хранене също въздейства доста на работата на стомаха. Ако искаш да ограничиш подуването запомни тези няколко трика: по-малко сол в храната, постепенно дъвчене на всяка хапка, никаква вода по време на хранене...

Дъвките се оказват също доста подли в това отношение. Дъвченето на дъвка предизвиквало навлизането на въздух в стомаха, което води до отичане. Кой да допусна?

Газообразуващите храни главно са фасул, леща, бамя, зелен боб, брюкселско зеле, карфиол, царевица

Газираните питиета подуват и това едва ли е реалност, за който не си подозирала. Опитай се да избягваш бирата, колата и всичко газирано или най-малко да не се храниш и да пиеш газирано по едно и също време.

И един пробван съвет – при някои дами суровите ядки, които са изключително потребни за всяка една диета, също подуват корема. Провери дали и при теб е по този начин и в случай че се окажи, че и ти имаш нетърпимост към тези ядки, пробвай да ги органичиш:)

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР