Голяма част от човечеството обича пухкавите животинки. Често кучето и

...
Голяма част от човечеството обича пухкавите животинки. Често кучето и
Коментари Харесай

От страх или съображения за сигурност – мерки срещу мишките

Голяма част от човечеството обича пухкавите животинки. Често кучето и котето са представители на домашните любимци. Има изключения, към които спадат хамстерите или морските свинчета. Но елементарната мишка, в ролята си на пакостник, изрично не взе участие в класацията.
Пословичен е страхът от сходна злина на някои представители на човешкия жанр. Но даже и да не сте измежду тях, изтребването на сходен тип животинки е неотложно, от  гледна точка на сигурността и здравето ви.
Постижимо ли е това?
От сходен тип вредители страдат най-вече къщите с изби и тавани. Това е доста особено и за селските региони. Там унищожаването им е доста мъчно заради съществуването на налична храна. Познати са редица способи. Технологичният прогрес непрестанно ни доставя и с нови.
Но на кой вид може да разчитаме категорично? Еднозначен отговор няма.
Истината е, че това са извънредно издръжливи и упорити гадинки. Бързото им размножаване прави мъчно постижимо изтребването им до крайник.
В България можем да се сблъскаме с четири от всичките 600 типа мишки. Това са домашните мишки, полските, горски и оризищни. За жал изключително  разпространени са домашните мишки. Можете да се натъкнете на неприятни срещи, както в дома, по този начин и в открити полета, аграрни терени или търговски обекти. Последните се наблюдават доста прецизно от страна на органите за ограничение на болести. Често пъти могат да нападат кабелите на електрическите съоръжения, при което стават причина за пожари. Освен с разнасяне на патогени и паразити, неприятните гадинки могат да навредят и по други способи.
Забележителната им репродуктивна дарба, издържането на апетит и лимитираната потребност от вода, ги вършат твърдоглав съперник в битката за унищожаването им.
Освен икономическите вреди, те са способни да навредят извънредно огромно на земеделската активност. Дори и да не съумеят да изядат всичко, инфектираните и нечисти храни са в големи количества. Болестите елементарно могат да бъдат предадени, както на хората, по този начин и на добитъка.
Методи за избиване
Добре е да се обърнете към професионална компания за дератизация. Но в случай че решите сами да се борите с казуса, би трябвало да сте систематични, упорити и да действате неотложно. Целта ви би трябвало да е понижаване на популацията им. Ограничете местата за заслон и достъпа до храна. Използвайте клопки и препарати срещу мишки.
Препоръчителните способи за битка обаче си остават превантивните. Не чакайте да се случи белята, а действайте авансово. Не позволявайте съществуването от комфортни за заслон места, като кутии, непотребни движимости, отпадъци. Почиствайте деликатно питателните останки. Проверете и запушете качествено всевъзможни пукнати и дупки. Вредителите са способни да преминат и през дребните отвори. И остава да се надявате, че ще бъдете пощадени от нежеланата злина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР