Голяма битка сред строителни фирми започва днес за обществената поръчка

...
Голяма битка сред строителни фирми започва днес за обществената поръчка
Коментари Харесай

Голямата битка започва! Пловдив става строителна площадка

Голяма борба измежду строителни компании стартира през днешния ден за публичната поръчка за пл. " Централен " на стойност 12 млн. лв.. Два търга са планувани един след различен за избор на компания за авторски контрол и за реконструкцията на площада, ремонт на подлеза на ул. " Гладстон " и експониране на  археологическия комплекс Римския конгрес до Пощата. 

Площадът е един от инфраструктурните планове, които трябваше да бъдат приключени за Европейска столица на културата.  През юни предходната година от държавния бюджет на Община Пловдив беше преведена целева дотация в размер на 7 млн. лв.. Поръчката за новата визия на площада, оповестена в края на годината, се отсрочи поради обжалване и едвам в този момент започва.

 Администрацията има нелеката задача за останалите девет месеца до 2019-а  да извърши още няколко инфраструктурни плана -  да построи нова художествена изложба на ул. " Гладстон ", главно да реновира унищожената постройка на бившето кино " Космос ", да ремонтира улиците и тротоарите в Тютюневия град.  Правителството дава обещание да преведе тази година още 7 - 8 млн. лв. за  културната инфраструктура.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР