Голяма автомобилна компания има инвеститорски интерес към Плевен и може

...
Голяма автомобилна компания има инвеститорски интерес към Плевен и може
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Голяма автомобилна компания има инвеститорски интерес, може да открие поне 700 работни места в Плевен

Голяма автомобилна компания има инвеститорски интерес към Плевен и може да открие най-малко 700 работни места. Това сподели през днешния ден пред публицисти, министър на нововъведенията и растежа, който е в Плевен за присъединяване в бизнес конгрес. Той не заяви името на упования вложител, само че акцентира, че това ще стане известно в околните седмици.

Министър Лорер разяснява, че в границите на седмица ще бъде разгласен антиинфлационният пакет, посредством който с 2 милиарда лв. ще бъдат подкрепени и жителите, и стопанската система.

" Ако икономическият напредък продължава да се случва, макар инфлацията тази година, ние ще продължим да бъдем очевидци на относително замогване на българина по отношение на предходното му положение. Първото тримесечие на годината българското произвеждане е повишено с 20 %, още веднъж над инфлацията, износът ни е 8 милиарда, което е връх за всички времена ", уточни още Лорер. 

По мотив обстановката към доставките на природен газ към България министърът изясни, че се работи, " с цел да потушим рецесията, която сътвори Путин, спирайки газа за България ". По думите на Лорер " Булгаргаз " продължава да работи за нови източници на газ, с цел да не подвластен за газ от Путин и добави, че " със относително дребната консумация в България това ще бъде реализирано ".  

" Мерките за освобождение на българската енергийна взаимозависимост от Путин към този момент започнаха и се вижда техният резултат. Скоро време България ще употребява сензитивно по-малко или въобще никакъв съветски газ. Следващата стъпка ще бъде петролът, който също ще бъде сменен с неруски. Това ще отнеме време, с цел да не е натоварваме българския консуматор с цена ", сподели. " За нас най-съществен е българският стопански интерес, с цел да могат българските жители да преживеят тази рецесия с минимално понижаване на виталния си стандарт, а българската стопанска система да продължи да е конкурентоспособна ", акцентира министърът. 

Форумът " Иновации и вероятности в Плевен " се организира в зала " Плевен " на Областната администрация. Организатори са Ротари клуб Плевен Центрум, Браншова бизнес камара - Плевен, Търговско-промишлена палата - Плевен и Ротаракт Плевен Центрум. 

В програмата на семинара са включени лекции за вероятностите за основаване на икономическа зона и бизнес парк в Плевен и презентация на плана за Северозападен междууниверситетски кампус и Технологичен парк в града. Пред участниците във форума се показва информация за бъдещи цели за района и благоприятни условия за финансиране на бизнеса посредством държавни и европейски стратегии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР