Голям участък от магистрала в Югозападна Швеция рухна снощи. Трима

...
Голям участък от магистрала в Югозападна Швеция рухна снощи. Трима
Коментари Харесай

Свлачище срути магистрала в Швеция

Голям сектор от автомагистрала в Югозападна Швеция рухна нощес. Трима души са леко потърпевши и са откарани в болница, съобщи шведската полиция.

Причината е ненадейно зародило свлачище, което на процедура е унищожило част от автомагистралата, свързваща втория по величина шведски град Гьотеборг и норвежката столица Осло. Рухването е станало в региона на градчето Стенунгсунд, намиращо се на 50 км от Гьотеборг - на западното шведско крайбрежие.

" Най-пострадалите елементи в региона на свлачището са с размери 150 на 100 м. Общо свлеклите се земни маси са засегнали регион с повърхност 700 на 200 метра ", уточнява Гьотеборската избавителна работа.

Засегната е гориста околност, както и бизнес регион с намираща се там бензиностанция, а също и заведение за бързо хранене. Пожарникари и хеликоптери са помогнали на неизяснен брой хора да изоставен колите си, оказали се в зоната на свлачището.

Няколко леки коли и камион са пропаднали в дупки и пукнатини, породени от свличането на земните маси, заяви шведската организация ТТ. Говорител на аварийно-спасителните служби съобщи пред публичната телевизия, че всички хора, оказали се блокирани в колите си, са били извадени от тях.

Полицията заяви на уеб страницата си, че е стартирано следствие, което ще открива дали свлачището не е породено от действия на намираща се наделеч строителна площадка.

" Засега не е ясно дали има причинно-следствена връзка сред взривни или други действия на строителната площадка и свлачището ", обявиха органите на реда.

Аварийно-спасителните служби показаха, че особено подготвени чиновници и следови кучета ще претърсят региона и прибавиха, че не са изключени и нови свлачища.
 

NEW: Landslide injures 3 people, cuts off buildings and roads in western Sweden

Several vehicles also went into a hole that appeared on the road after a landslide in Stenungsund last night.

Explosions were heard at a nearby construction site before the collapse and police are…
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР