Голям германски производител на оръжие и автомобили обяви официално, че

...
Голям германски производител на оръжие и автомобили обяви официално, че
Коментари Харесай

Немски оръжеен производител пострада от рансъмуер атака

Голям немски производител на оръжие и коли разгласи публично, че е станал жертва на рансъмуер офанзива, за което предава The Record.

Атаката към мрежата на Rheinmetall, както е името на компанията, засича случая през април, като в сегашния отчет се загатва и името на хакерската група, която хипотетично стои зад офанзивата – B;ack Basta. Тя съответствува като време с появяването на новината, че Rheinmetall договаря с Украйна за построяването на цех за производството на танкове в страната. Говорител на компанията акцентира в изказване за The Record, че офанзивата е засегнала само цивилния бизнес на Rheinmetall, който разчита на напълно обособена IT инфраструктура,

„ Военното произвеждане на Rheinmetall се трансформира в сериозно значима част войната в Украйна, като компанията си обезпечи няколко контракта за доставянето на на амуниции и разследващи системи за украинската войска. Освен това, компанията се явява и основен снабдител за оръжие за танковете „ Леопард “, дузина, от които бяха изпратени от няколко европейски народи да подкрепят контраофанзивата. Заедно с това, Украйна разчита на създаваните от Rheinmetall 155-милиметрови артилерийски снаряди, които сега не доближават на Запада “, пишат в коментар The Record. От немската компания са уведомили полицията в Кьолн за случая. Не толкоз известната рансъмуер група Black Basta нашумя със скорошните си сполучливи офанзиви към немския оператор на вятърни турбини Deutsche Windtechnik, швейцарската ABB и английската аутсорсинг компания Capita.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР