Головата машина на Манчестър Сити - Ерлинг Халанд, не спира

...
Головата машина на Манчестър Сити - Ерлинг Халанд, не спира
Коментари Харесай

Нереално: Халанд подобри нов рекорд по невероятен начин

Головата машина на Манчестър Сити - Ерлинг Халанд, не стопира да чупи върхове с всеки минал мач с екипа на „ жителите “. В неделя норвежецът се разписа на три пъти за успеха с 6:3 над Манчестър Юнайтед и по този начин стана първият състезател в историята на Висшата лига, който записва хеттрик в три следващи семейства в шампионата.

Заедно с това Халанд към този момент е футболистът, достигнал до три хеттрика във Висшата лига за най-кратко време. По този индикатор норвежецът изпревари с доста Майкъл Оуен, който до този миг държеше това достижение. Бившият състезател на Ливърпул имаше потребност от цели 48 мача, с цел да запише три хеттрика. Халанд го направи единствено за осем срещи в шампионата.

Quickest players to score 3 hat-tricks in the Premier League:

Erling Haaland 8️⃣ games
Michael Owen 4️⃣8️⃣ games
Ruud Van Nistelrooy 5️⃣9️⃣ games
Fernando Torres 6️⃣4️⃣ games
Andy Cole 6️⃣5️⃣ games
— Football Tweet ⚽ (@Football__Tweet)
Любопитното е, че подобен голмайстор като Кристиано Роналдо, който през вчерашния ден остана на пейката в дербито, също има три хеттрика във Висшата лига. Португалецът обаче имаше потребност от цели 232 мача в британския хайлайф, с цел да го реализира.

„ Можеше да вкараме и повече голове. През второто полувреме трябваше да играем по-стегнато и да се трудим повече, тъй като на моменти бяхме небрежни. Загубихме второто полувреме, което не е добре “, разяснява Халанд след мача.

Hattrick in PL: Ronaldo vs Haaland
— Footballcasm
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР