Голф игрището Света София е единствената работеща част от планирания

...
Голф игрището Света София е единствената работеща част от планирания
Коментари Харесай

Подновена е продажбата на голф игрището край Елин Пелин заради дълг

Голф игрището " Света София " е единствената работеща част от планувания мегапроект сред Мусачево и Равно поле

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Търгът за голф игрището край Елин Пелин е спрян

Имотът беше разгласен от частен правосъден реализатор за 12 млн. лева, само че кредиторът се е отказал от продажбата
11 фев 2018
Голф игрището край Елин Пелин: от Красимир Гергов, през китайци до продажба поради задължения

Обектът трябваше да е част от мегакомплекса " Света София " до Мусачево, само че в този момент се предлага против 12 млн. лева от правосъден реализатор
29 яну 2018 Частен правосъден реализатор е възобновил продажбата на голф игрището " Света София " край Елин Пелин, което трябваше да стане част от мегапроект на китайския вложител Стиван Ло. След като в края на януари Васил Недялков разгласи парцела за обмен, а десетина дни по-късно спря процедурата по искане на взискателя, в този момент още веднъж се търси покупател за земята, постройките и оборудването. Както и предния път, повода е неуреден дълг на притежателя " Голф клуб " към проектантската компания " Урбанико ", а началната цена е 12 млн. лева

Имот за обмен

Парцелът се намира сред селата Равно поле и Мусачево в община Елин Пелин и е с повърхност от близо 550 дка. Освен него в цената влизат двуетажна постройка с хотелска част, СПА център, ресторант и така нататък, бъги паркинг към голф клуба, както и съоръжение. Върху парцела има наложена забрана в интерес на " Урбанико ". Компанията има изпълнителен лист още от края на юли предходната година поради необслужван дълг на притежателя на " Голф клуб " - " България дивелопмънт холдингс лимитед " (БДХЛ) за над 820 хиляди евро.

Оферти в този момент се подават до 15 май. Предишната процедура беше прекъсната много бързо, което значи, че или дългът е бил отчасти изплатени, или длъжникът е поел ангажимент да го направи. Подновяването му в този момент обаче демонстрира, че сдружението продължава да не извършва отговорностите си. Както от адвокатската фирма на частния правосъден реализатор, по този начин и от " Голф клуб " отхвърлиха да дадат повече информация.

Собственост и проекти

Самата БДХЛ, която от своя страна е благосъстоятелност на общественото сдружение " Кепитъл консепт лимитед ", купи " Голф клуб " от рекламиста Красимир Гергов в края на 2014 година Крайният притежател на процедура обаче е китайският милионер Стиван Ло, който преди няколко години разгласи амбициозни проекти за създаване на голям комплекс с хотели и развлекателни уреди около голф игрището за 1.5 милиарда евро. Проектът получи и документ за предпочитана инвестиция, който му дава право на поддръжка от страната.

И до момента обаче на имота не се случва нищо, като единствената работеща част е голф игрището. По информация на " Капитал " повече от година по плана за мегакомплекса няма придвижване и възможностите да се случи на процедура са минимални.

Последният оповестен доклад на " Голф клуб " за 2016 година демонстрира лек растеж на приходите до 1.8 млн. лева и спад на загубата от 3.8 млн. лева до 1.6 млн. лева Като съществени опасности в отчета се показва, че забележителна част от разноските на сдружението са непрекъснати, а приходите са незадоволителни за покриване на оперативните разноски. Увеличава се и финансовата взаимозависимост на предприятието от кредитори поради получени нови заеми за покриване на настоящи отговорности.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР