Големият талант на българския футбол Филип Кръстев се надява, че

...
Големият талант на българския футбол Филип Кръстев се надява, че
Коментари Харесай

Филип Кръстев: Преди време отказах на Левски и ЦСКА, в Европа всичко може да се случи

Големият гений на българския футбол Филип Кръстев се надява, че тимът ще успее да се показа на положително равнище в европейските клубни шампионати. Полузащитникът е на мнение, че “белите” са заслужили мястото си в Лига Европа с играта си през сезона.

”Искам да благодаря на всички, които са дали своят вот за мен, а също по този начин и на всички съотборници и треньори в Славия за отличния сезон, който направихме. Нямахме съответни цели да ставаме втори или трети и да играем в Европа, само че колективът бе много добър и трудът ни се възнагради. Имахме и малко шанс, само че като цяло изключително през втория сезон показахме доста добра игра и заслужихме успеха”, сподели Крсътев.

“Господин Загорчич бе основен за нашия триумф, тъй като той сплоти тима и има огромна заслуга за колектива, който изградихме. Много почитаме господин Загорчич, само че в това време ни е като другар. Връзката ни е доста мощна с него”, съобщи още Филип.
 Филип Кръстев - футболист на кръга @@@
“Ние ще излизаме 100% във всеки един мач. Ще е забавно в този формат на Лига Европа единствено по един дуел. Никой не е привикнал да играе по този начин и в един мач всеки може да победи всеки. Моята упоритост е да стигнем допустимо най-далеч. Можем да се надигнем против доста мощни тимове. Ако играем мач за мач можем да стигнем напред. За новия сезон задачата е да надградим и да и да продължим да демонстрираме добра игра”.

18-годишният халф също по този начин съобщи, че ще е извънредно благополучен, в случай че получи повиквателна за националния тим, само че също по този начин посочи, че неговата цел е да върви напред като футболист.

“Националният тим е най-важната част от кариерата на един футболист. Аз постоянно съм мечтал да съм част от него. Не мисля за повиквателна все още. Аз се стремя да се усъвършенствам с всеки минал ден, а в случай че селекционерите преценяват, че мога да оказа помощ на тази възраст, ще съм доста благополучен да бъда част от тима”.
 Филип Кръстев - футболист на кръга @@@
Кръстев също по този начин съобщи, че създалия се спор сред клуба и сътрудника му Николай Жейнов не му е повлиял, защото неговата работа е да се труди на терена и в тренировките.

“Да имам връзки с Николай Жейнов, нищо не се е трансформирало. Аз си гледах моята игра и се пробвах да не обръщам огромно внимание. Не мисля, че е станало кой знае какво в разногласието сред него и клуба. Аз не преставам да съм си с Жейнов. Славия има много контакти в чужбина и клубът може да се помогне на играчите без да вземат участие мениджъри, такава е политиката на клуба и по тази причина по този начин се получи в случая”, изясни Кръстев.

Филип съобщи, че не счита, че прехвърлянето в спътника на Манчестър Сити - Ломел, го е трансформирал, тъй като е наясно, че има още доста път да извърви в своята кариера. Също по този начин посочи значимостта младите футболисти в чужбина да знаят езици, с цел да се подкрепи акомодацията им.
 Наградиха Славия с бронзовите медали @@@

“Аз се пробвам да заставам стъпил на земята и не се главозамайвам, тъй като има още доста път да извървя. Ломел е добър план, тъй като тимът ще бъде построен от млади футболисти като мен и задачата е да се изкачи тима в по-горната дивизия. Знам британски на много положително равнище, ще се пробвам да изучавам и други езици в бъдеще, тъй като е доста значимо да можеш да споделяш с хората. Преодоляване на езиковата преграда е основна, с цел да се чувстваш добре, където и да си. След прехвърлянето не са ми се нараснали приятелите, а познатите. Аз си имам близки хора, които са около мен от доста години”, обясни халфът.

Кръстев също по този начин разкри, че когато е бил по-малък е бил обект на интерес от Левски и ЦСКА, само че е предпочел да остане на Овча Купел, защото се чувствал добре в отбора и е останал правилен на “белите”.

“Отборът на Славия постоянно ще ми е на сърцето - това е отборът, който ми даде пътя във футбола. Имало е моменти, когато съм бил по-малък, когато ЦСКА и Левски са ме желали. Но не мисля, че има за какво да сменяш тима, когато се чувстваш добре на едно място. Славия за мен е най-хубавата школа в България и не съм си и помислял да напущам.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР