Големият строителен проект, свързан с пробива до Водната палата в

...
Големият строителен проект, свързан с пробива до Водната палата в
Коментари Харесай

Спират големия строителен проект, свързан с пробива до Водната палата в Пловдив

Големият строителен план, обвързван с пробива до Водната палата в Пловдив следва да спре, до момента в който текат разискванията на неговата целенасоченост.

Това предложи през днешния ден кметът на града Здравко Димитров и неговия екип. Предложението ще се дебатира на утрешната изключителната сесия на Общинския съвет.

За да не се затруднява трафикът, по време на престоя, придвижването до Водната палата ще бъде възобновено. До момента на изпълнителя са изплатени близо един милион лв., заяви заместник-кметът Пламен Райчев.

От общинската администрация признаха, че досега не е предоставена задоволително обществена информация за плана на жителите, само че в Общинския съвет тематиката била обсъждана неведнъж.

Кметът Димитров е безапелационен, че планът не заплашва постройките в региона, само че може да бъде поправен, в случай че потребностите на пловдивчани постановат това.

Според основния проектант на града Ахрянов измежду пропуските, които следва да бъдат поправени е непрекъсването на велоалеята на бул. " Марица-юг ".

Търси се вид алеята да бъде свалена около речното корито. Проектът ще се поправя от същата компания, която го е направила. Ако един месец не стига, срокът ще бъде продължен.

Отсечените дървета ще бъдат обезщетени с ново озеленяване. Според инспекторите на РДНСК строителите са работили на алеята, макар че позволение било издадено към този миг единствено за пътното платно. Констативен протокол на строителната ревизия обаче към момента не е получен в Общината.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР