Големият проблем на тези две години е, че не видяхме

...
Големият проблем на тези две години е, че не видяхме
Коментари Харесай

Д-р Станимир Хасърджиев: Всеки опит да повишим ваксинационното покритие катастрофира челно

Големият проблем на тези две години е, че не видяхме стъпки, тъй че да се промени, да се приспособява здравната система към новите действителности. Това сподели за БНР доктор Станимир Хасърджиев, общоприет шеф на Националната пациентска организация.

„ Опитваме се с овехтяла организация на опазването на здравето и посредством нови проекти да оправим нещата. Истината е, че опазването на здравето се нуждае от коренна, дълбока промяна, която да стартира тук, в този момент и незабавно. Кризата я овладяваме с нови заповеди, които се спускат и основават усещане за безпорядък, че никой в страната не знае какво се прави “, добави още Станимир Хасърджиев.

„ Много неща в здравната ни система изплуваха по време на тази голяма здравна, икономическа и социална рецесия. Агресията се обостря. Осъждаме експанзията - менталната и вербална експанзия, която някои оказват – и съперници, и подкрепящи имунизациите “, сподели Станимир Хасърджиев.

„ Продължаваме да не разбираме за какво хората не се имунизират. Продължаваме да не желаеме да ги чуем тези, които не се имунизират и това ще ни помогне още веднъж да катастрофираме челно всеки опит да повишим имунизационното покритие, до момента в който не разберем къде се корени този проблем. И не стартираме да беседваме изобщо с хората в България, освен с тези, които желаят или не желаят да бъдат имунизирани “, разяснява Хасърджиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР