Големият пожар, който започна във вторник следобед северно от гръцката

...
Големият пожар, който започна във вторник следобед северно от гръцката
Коментари Харесай

На 400 километра се простира димът от големия пожар, горящ на север от Атина

Големият пожар, който стартира във вторник следобяд северно от гръцката столица Атина , продължава да се популяризира макар напъните на огнеборците, подхранван от мощни ветрове, които се чака да отслабнат отчасти по-късно в сряда, оповестяват гръцките медии.

Според сателитни наблюдения, оповестени от Атинската национална обсерватория и представени от „ Катимерини “, димът от пожара доближава на разстояние от 400 км от пожара в южна – югозападна посока. Поривите напразно тази заран са били до 113 км/ч.



До момента вследствие на пожара са приети в болница трийсет души, от които трима с изгаряния, а останалите – с дихателни проблеми. От евакуираните към 600 души 50 са откарани в лечебни заведения с превантивна цел, най-вече жители на домове за възрастни хора и лица с увреждания.

По последни данни стотиците пожарникари, военнослужещи и доброволци са подпомагани от въздуха от 9 самолета и 10 хеликоптера.

Все още няма данни за размера на вредите в обитаеми места, само че гръцките медии популяризират картини от горящи къщи в селища в община Пендели северно от Атина.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР