Големите ставки в тол системата ще се отнасят за много

...
Големите ставки в тол системата ще се отнасят за много
Коментари Харесай

Желязокв: Големите ставки в тол системата ще бъдат за тировете над 12 тона

Големите ставки в тол системата ще се отнасят за доста тежките коли, над 12 тона, с повече от три оси, каквито в действителност не се употребяват за транспорт на хранителни артикули и артикули, каза министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков във Варна, оповестява Българска телеграфна агенция.

Според него отражението от въвеждането на таксите върху бизнеса надалеч няма да бъде в апокалиптичните размери, които се разясняват сега. " Хубавото е, че системата ще бъде пробно тествана, няма по какъв начин да проработи още от деня на стартирането й. Такъв временен интервал ще даде опция за набиране на данни за разбори ", уточни още Желязков.

Във Варна министърът посети полигона на Българския морски квалификационен център /БМКЦ/, с цел да се запознае с новоизградените уреди за образование на моряци. Той посочи, че досега вложенията са близо 1 милион лв., като следва ново влагане от още толкоз средства. По думите на Желязков всяка година в БМКЦ се образоват не по-малко от 3 хиляди български и задгранични моряци. 

За бъдещото развиване на пристанище " Варна " министърът уточни, че има подписан контракт за създаването на целия общоприет проект на врата, който се преглежда от Междуведомствен съвет. " Освен това върви огромен план, обвързван с удълбочаването на каналите и развиването на " Варна Запад ". Източната част на врата е и ще бъде зона за публичен достъп и круизен туризъм, а задачата е след 6-о корабно място да се обезпечи опция за поемането на по-голям размер товари, в това число посредством удълбочаването на кейовата стена ", добави Желязков.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР