Големите криптоборси, включително Coinbase и Binance, отказват искането на Украйна

...
Големите криптоборси, включително Coinbase и Binance, отказват искането на Украйна
Коментари Харесай

Криптоборсите отказват да замразят всички руски сметки

Големите криптоборси, в това число Coinbase и Binance, отхвърлят настояването на Украйна да замразят всички съветски сметки, като декларират, че това би навредило на цивилните жители и е в прорез с техните идеали. " Да се реши едностранно да се забрани достъпът на хората до техните криптовалути би било в прорез с повода, заради която криптовалутите съществуват ", съобщи представител на Binance пред CNBC, писа в. " Стандарт ".

В туитър вицепремиерът на Украйна Михайло Федеров изиска от огромните криптоборси да замразят всички сметки в Русия и Беларус, а освен сметките на глобените олигарси. " Изключително значимо е да се замразят освен адресите, свързани с съветски и беларуски политици, само че и със саботажа на елементарните консуматори ", сподели той.

Подобен ход би бил в сходство със глобите на Съединени американски щати и Европейския съюз против съветските банки и управление, целящи да осакатят стопанската система на страната. Замразяването на притежанията на криптовалути обаче би могло да засегне директно елементарните съветски жители.

Coinbase съобщи, че към този момент постанова наказания на всички физически и юридически лица в Русия, както се изисква от закона, само че няма да продължи по-нататък. " Едностранната и цялостна възбрана ще накаже елементарните съветски жители, които понасят историческа дестабилизация на валутата вследствие на експанзията на тяхното държавно управление против либерален комшия ", съобщи тя пред Motherboard. Binance по сходен метод съобщи, че няма да " замрази едностранно сметките на милиони почтени консуматори ".

От друга страна, Binance съобщи, че се е заела да подари най-малко 10 млн. $ за филантропична помощ на Украйна и започва акция за набиране на средства за да събере 20 млн. $. В момента компанията също по този начин е обект на следствие от страна на държавното управление на Съединени американски щати за хипотетично пране на пари и търговия с вътрешна информация.

Други тържища, в това число KuCoin, също обявиха, че няма да надвишават всичко, което се изисква от закона. Главният изпълнителен шеф на борсата Kraken Джеси Пауъл съобщи, че сходен ход би нарушил " либертарианските полезности " на компанията.

Едно от изключенията е Dmarket, основана в Украйна платформа, която разрешава на хората да търгуват с НФТ и виртуални предмети в игрите. Компанията съобщи в туитър, че е прекъснала " всички връзки с Русия и Беларус заради нахлуването в Украйна ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР