Големите холивудски студиа са направили последното, най-доброто и окончателното си

...
Големите холивудски студиа са направили последното, най-доброто и окончателното си
Коментари Харесай

Холивуд с финална оферта към стачкуващите актьори

Големите холивудски студиа са създали " последното, най-хубавото и окончателното си предложение " към стачкуващите артисти, като задачата е да се постави завършек на продължаващия към този момент четири месеца митинг, съобщи Ройтерс. 

Съюзът на филмовите и телевизионните продуценти (AMPTP), който съставлява " Нетфликс ", " Уолт Дисни " и други компании, в събота е дал последното си предложение на представителите на Профсъюза на Гилдията на екранните артисти и Американската федерация на телевизионните и радио актьори (SAG-AFTRA).

" Преглеждаме го и обмисляме отговор в границите на подтекста на сериозните въпроси, прегледани в нашите оферти ", се споделя в публикувано известие на синдикалната организация на актьорите.

Членовете му преустановиха работа през юли с претенции за по-високи хонорари в ерата на стрийминг малкия екран, отбрана против потреблението на изкуствен интелект (ИИ) в киноиндустрията и други придобивки.

Представител на Съюза на филмовите и телевизионните продуценти (AMPTP) не беше открит от Ройтерс за коментар на препоръчаната договорка.

По-рано тази седмица синдикалните водачи показаха " внимателен оптимизъм ", че скоро може да бъде реализирано съглашение, само че също по този начин обявиха, че има разлики сред двете страни по противоречивите въпроси, в това число и за потреблението на изкуствен интелект. Актьорите желаят гаранции, че техните цифрови изображения няма да бъдат употребявани без разрешението им.

Филмовите и телевизионните сценаристи също преустановиха работа тази година в борба за отбрана от изкуствения разсъдък и увеличение на обезщетенията в ерата на стрийминг платформите. Те обаче постигнаха съглашение с представителите на студиата в края на септември.

Двойната стачка спря множеството продукции в Съединени американски щати, остави хиляди чиновници без работа и коства на калифорнийската стопанска система минимум шест милиарда щатски $, демонстрират данни на института " Милкен ", представени от Ройтерс.

Засега фотосите на множеството кино и телевизионни продукции не са обновени, отбелязва Ройтерс. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР