Големите акционери на Apple — фонд Jana Partners и пенсионната

...
Големите акционери на Apple — фонд Jana Partners и пенсионната
Коментари Харесай

Акционерите на Apple поискаха от компанията да проучи влиянието на iPhone върху децата

Големите акционери на Apple — фонд Jana Partners и пенсионната система на щата Калифорния – излязоха в намерено писмо до компанията с молба да изследва въздействието при потреблението на тежки смарт телефони от деца и младежи. За това съобщава AppleInsider.

Собствениците на акции в размер на $2 милиарда се базират на проучвания за това, че интензивното потребление на смарт телефони може да носи отрицателни последствия за младите притежатели на устройствата.

Инвеститорите считат, че Apple би трябвало да обезпечи на родителите повече запаси, които разрешават на децата им да употребяват устройствата на компанията „оптимално“. В частност, по мнение на представители на Jana Partners и пенсионната система в Калифорния, родителите би трябвало при първичната конфигурация на iPhone да могат да постановат ограничавания за времето на работа с устройството и да започват приложенията за децата.

Също по този начин, акционерите оферират на Apple да разгласява годишни отчети, отдадени на казуса при потреблението на iPhone от деца, и да се сътвори специфичен комитет по въпросите на младата публика.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР