Големи групи от протестиращи излязоха по улиците на ливанската столица

...
Големи групи от протестиращи излязоха по улиците на ливанската столица
Коментари Харесай

Стотици протестираха в Ливан след атаката срещу болницата в Газа

Големи групи от протестиращи излязоха по улиците на ливанската столица Бейрут след офанзивата против болница в Газа. Демонстрантите осъдиха нападението и приканиха за правдивост за палестинския народ. Някои от протестиращите даже отхвърлиха мирните договаряния като метод за преустановяване на войната.
Излязохме през днешния ден поради мъчениците. Има единствено веднъж и това е съпротивата, без договаряния, срещи с водачи или каквото и да било друго. Съпротивата е единственият път за палестинците, няма друго решение за Палестина с изключение на съпротивата.
Рим Факих, протестиращ

По-голямата част от протестиращите в Бейрут се събраха пред френското посолство и седалището на Икономическата и обществена комисия на Организация на обединените нации за Западна Азия. Те обаче не съумяха да доближат до мощно укрепения комплекс на посолството на Съединени американски щати в хълмовете северно от Бейрут. Някои стачкуващи развяваха флагове на Палестина и „ Хизбулла “, а участниците скандираха лозунги в поддръжка на палестинците. Протести имаше също и в Йордания, Либия и Иран.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР