Голдън Стейт Уориърс е новият-стар шампион в НБА! Воините спечелиха

...
Голдън Стейт Уориърс е новият-стар шампион в НБА! Воините спечелиха
Коментари Харесай

Няма кой да ги спре! Голдън Стейт шампион след нова лекция срещу Краля и компания

Голдън Стейт Уориърс е новият-стар първенец в НБА! " Воините " завоюваха купата за втори следващ и общо 6-и път в историята си след победа с 4-0 над Кливланд Кавалиърс във финалната серия. Отборът на Стив Кър не остави никакво подозрение в превъзходството си и победи в залата на огромния си противник с 108:85. По този метод Голдън Стейт стана първенец за трети път в последните 4 години, като във всеки от тези сезони срещаше на финала точно ЛеБрон Джеймс и компания.

Напрежението от това, че наложително би трябвало да завоюват, с цел да останат в серията, очевидно се отрази на домакините. Те изостанаха с 3:13 в самото начало след няколко неприятни стрелби и разсеяна игра в отбрана. Стеф Къри пък бе пределно стимулиран да се реваншира за разочароващото си показване в мач №3 и стартира да санкционира противника. Той два пъти означи в подкошието, а след това с убийствена тройка накара старши треньорът на Кливланд Тайрон Лу да вземе ранно спиране.

Домакините последователно влязоха в мача и вкараха 8 безответни точки, само че Уориърс бързо си върнаха положителния задатък. През цялата първа част ЛеБрон се стремеше повече да подава, в сравнение с да стреля, само че съотборниците му пропускаха от чисти позиции и Кливланд изостана с 9 точки - 25:34.

Вторите 12 минути стартираха съвършено за домакините, които стегнаха отбраната и след забивка на Джеймс поведоха с 39:38. Голдън Стейт реагира незабавно и с помощта на далечната си пукотевица още веднъж взе самодейността. Почивката пристигна при 61:52 в интерес на " воините " след следващата тройка на Къри.

По традиция Голдън Стейт пречупи противника си в третата част, когато позволиха единствено 13 точки. Играта на Кливланд в нахлуване се срина, а Тристан Томпсън даже прати топката в личния си панер. Тайрон Лу нямаше по какъв начин да промени развоя на мача, тъй като запасите на домакините не оказаха никаква помощ на ЛеБрон Джеймс в опитите му да поддържа интригата.

Последната четвърт беше доста тягостна за публиката в Quicken Loans Arena. Точният мерник на Къри от далечна отдалеченост направи разликата 25 точки, а ЛеБрон капитулира и няколко минути преди края излезе от игра, поздравявайки поотделно всеки от баскетболистите на Голдън Стейт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР