Годишна класация на туристическия сайт Big 7 Travel разкрива най-добрите

...
Годишна класация на туристическия сайт Big 7 Travel разкрива най-добрите
Коментари Харесай

Най-добрите плажове в света за 2022 година и какви приходи генерират

Годишна ранглиста на туристическия уебсайт Big 7 Travel разкрива най-хубавите пясъчни линии в света за 2022 година и е представена от Daily Mail. Подредбата е направена посредством разбор на плажовете със Син байрак, известността им в обществените медии, както и оценките на редакторския екип.

ТОП 5:

1. Playa Conchal в Коста Рика

Това е дребен плаж, затрупан с натрошени миди, който се разказва като " парадайс ". Коста Рика е най-горещата дестинация за посещаване сега. Не единствено, че предлага зашеметяващо биоразнообразие, само че може да се похвали с един от най-хубавите плажове в света. Именно този ​​малък плаж е и носителят на тазгодишния златен орден.
 Снимка 580284
2 . Turquoise Bay, Ексмауф, Австралия

Тюркоазени води, най-мекият бял пясък и искрящите гледки към рифа Ningaloo, прочут със своите китови акули ". Така разказват специалистите това спиращо дъха място. Освен над водата, тук е също толкоз красиво и под нея, с помощта на кораловите градини, гъмжащи от морски живот.

3. Grace Bay, Търкс и Кайкос

Наричат този плаж " блестящото украшение на островите Търкс и Кайкос ". Цялата плажна линия е дълга малко над три километра и тук няма никакво замърсяване - просто чист, бял пясък и кристална вода. Не единствено това, само че бариерен риф защищава залива от океанските талази на Атлантика.
 Кой е българският плаж измежду 50-те най-хубави в света за това лято?
Кой е българският плаж измежду 50-те най-хубави в света за това лято?

Той се подрежда на 38-то място в класацията

4. Siesta Beach, Сарасота, Флорида, Съединени американски щати

Плажът е прочут със своя кварцово-кристален прахообразен пясък и меки плискащи се талази. Освен, че един от най-хубавите плажове в света, наоколо се намира и Siesta Key Village, което също си заслужава да бъде проучено. Така че, в случай че това лято имате път към Флорида, не се колебайте да посетите и двете места, поучават туроператорите.
 Снимка 580285
5. Punta Mosquito, Холбокс, Мексико

Холбокс се появява топ листа на пътешествениците едвам през последните няколко години. Именно неговите пясъчни сектори обаче към момента са най-добре защитаваната плажна загадка на Мексико. Един от тези сектори е Punta Mosquito - пясъчна линия от непорочен бял пясък. Според туристическия уебсайт крайбрежията на Холбокс оферират " кристални лагуни, буйни мангови гори и купчини прахообразен бял пясък. "

Какви доходи генерират топ плажовете?

Пряко и индиректно, с помощта на гореизброените пет плажа, приходите от туризъм за местата към тях безусловно възлизат на стотици милони долари годишно. Плажовете, които са носители на така наречен " Син байрак " годишно притеглят по-голям брой туристи от целия свят, надлежно носят и повече пари в туристическата хазна на градовете, в които се намират.
 Снимка 539117
Източник:

Едни от най-хубавите български плажове

Истината е, че светът безусловно е цялостен със стотици, може би даже хиляди красиви плажове и всяка година се провеждат какви ли не ранглисти за установяване на най-красивите и измежду тях. Българските плажни линии може и да не са в челните международни ранглисти, само че някои от тях несъмнено също дават отговор на високи стандарти. Сред тях се подреждат плажовете на Албена, Златни пясъци, Свети влас, Дюни и Слънчев ден.

" Тук имаше плаж, в този момент го няма ": Климатичните промени засягат главния занаят в Гърция

" Какво ще прави екскурзиант тук, в случай че няма плажове? "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР