Годините след 50 за жената са едни от най-важните по

...
Годините след 50 за жената са едни от най-важните по
Коментари Харесай

Най-важните правила за хранене на жените над 50

Годините след 50 за дамата са едни от най-важните във връзка с измененията, които настъпват в тялото и методът, по който дамата се усеща. Симптомите на менопаузата, наред със загубата на двигателна интензивност и мощ, варират от дразнещи до отвратително тежки.

Състоянието на храносмилателната система добива още по-голяма значимост в подобен под напрежение миг. Това би трябвало да бъде регистрирано като факт и да откри своя израз в менюто.

Ето какво би трябвало да знаете за вярно хранене на дамата след 50:

Най-подходящи храни за дамите след 50 са тези с задоволително протеини, регулиращи хормоналното положение. Бобът, лещата и нахутът е добре да участват по-често на трапезата.

Плодовете с високо наличие на вода също са добре пристигнали на трапезата, с цел да поддържат хидратацията - дините, ябълките и гроздето могат да станат непрекъснат десерт на масата.

Пресните зеленчуци ще задоволят потребността от фибри, с цел да работи в добър синхрон храносмилателната система. Най-добре ще работят суровите зеленчуци.

Несъзнателното ястие е повода за множеството провали. Метаболизмът работи доста постепенно и в случай че това не се регистрира и не се понижат доста порциите се получава като отрицателен резултат наднормено тегло.

В напрегнатия за тялото интервал безсънието, умората и стресът се ускоряват. Много постоянно се тушират с кафе, цигари и алкохол. Те пък пораждат безпокойствие и водят до депресии.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР