Години наред еколози пречеха на фолкзвездата Галена и съпругът й

...
Години наред еколози пречеха на фолкзвездата Галена и съпругът й
Коментари Харесай

Осем години еколози вгорчават живота на Галена заради новата й къща

Години наред еколози пречеха на фолкзвездата Галена и брачният партньор й Галин Атанасов да построят фамилна къща в кв. „ Картала “ във Велико Търново, написа „ Борба “.
Според уеб страницата, парцелът е с повърхност от 1900 кв. метра, има 11 спални, прелестна панорама и е най-голямата къща в Централна Северна България. Дотук семейство е вложило в построяването му над 3 млн. лева
Минахме през много премеждия, само че в последна сметка успяхме. Оказа се, че да си направиш сходна къща, не е по никакъв начин елементарно и би трябвало да преминеш през голям брой институции, борба с еколози и така нататък, само че най-сетне правдата спечелва “, разяснява вложителят пред borbabg.com.

Заради разногласията с еколозите, 8 години градежът не е имал електрозахранване, само че идната пролет известната двойка възнамерява да се придвижи в новото жилище.
Казусът с обекта бе един от най-парливите за остарялата столица през последните години, защото природозащитници и вложители се бяха хванали гуша за гуша дали може да се прави нещо на поляните на кв. „ Картала “, както и измежду боровата гора. След люта борба в съда и строително ембарго поради голям публичен напън обаче притежателите на парцели, измежду които са и Галин и Галена, към този момент нямат проблем да приключват плановете си, написа Борба.

„ Бях подготвен да карам на генератори или на фотоволтаици, само че излиза много скъпо. Заради процедурите и разногласията към застрояването нямаше по какъв начин да имаме ток, само че към този момент няма спънка “, добавя предприемачът.
До парцела на Галин и Галена се стига по черен път от края на квартала наоколо до скандално известните 53 дка борови гори, които са заградени. „ Не съм си купил земята след заменка, нито съм направил покупко-продажби с Общината или някоя друга институция, нито съм изсякъл дървета – в противен случай, по план имам озеленяване с десетки дървета и ще го извърша. От целия си парцел съм застроил 20 на 100, както е по условие. Нямам нищо общо с тъмни покупко-продажби с Общината, нито съм взел участие ”, споделя Галин Анастасов.

Най-голямата и първокласна къща в района е ситуирана зад кокетна ограда от ковано желязо. Незастроените 4 дка са засети с дървета и шубраци. В двора има барбекю, а начело е изработен басейн с джакузи и зона за деца. Край постройката са завършени алеи, а цялото дворно пространство е аранжирано от дизайнери.
По документи парцелът не попада в интернационалната екологична мрежа Натура 2000. „ Даже и да попада, Натура не значи безусловно, че нищо не може да се строи ”, изяснява той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР