Година след като руските сили нахлуха в Украйна, в Русия

...
Година след като руските сили нахлуха в Украйна, в Русия
Коментари Харесай

``Вашингтон пост``: Путин се нуждае от военна победа, за да оцелее - Свят

Година откакто съветските сили нахлуха в Украйна, в Русия се ускорява чувството, че (руският президент Владимир) Путин докара страната си до тъмен интервал на вътрешни раздори и застой, написа в. " Вашингтон пост ", представен от Българска телеграфна агенция.

Някои представители на съветския хайлайф споделят, че в този момент президентът обезверено се нуждае от военна победа, с цел да подсигурява оцеляването си, акцентира американското издание.

Нахлуването в Украйна стартира с огромна убеденост и предпочитание за преустрояване на международния ред. Макар Путин да понесе серия от военни загуби, които понижиха престижа му по света, той ускори хватката си върху властта вкъщи, като употребява войната, с цел да унищожи опозицията и да сътвори едно затворено и параноично общество, отнасящо се враждебно към либералите, хипстърите, ЛГБТ хората и западната народна власт, написа " Вашингтон пост ".

Поддръжниците на Путин изясняват, че той " просто не може да загуби " в Украйна, като се базират на големите енергийни благосъстояния на Русия, на нуклеарните ѝ оръжия и на броя бойци, които тя може да хвърли в багра. Тези хора предсказват победа за съветския президент в украинския спор и укрепването на позициите му като водач на една горда нация, дефинирана от опълчването си на Запада.

Някои основни фигури в бизнеса и държавни функционери споделят, че позицията на Путин във властта може да се разклати, защото измежду елита се ускоряват подозренията по отношение на тактиката му. Според мнозина представители на елита дейностите на Путин във връзка с Украйна са погубили напредъка, реализиран в Русия през 30-те години след рухването на Съветския съюз. Визията на Путин за Русия ужасява мнозина олигарси и представители на управляващите, които в частни диалози разкриват мислите си, че войната е пагубна неточност във всяко отношение. Тези хора обаче не подхващат никакви дейности, сковани са от боязън и не споделят обществено какво мислят, разяснява американското издание.

Това, за което са единомислещи представителите на всички лагери е, че Путин не дава индикации, че ще се съобщи. В отговор на военните неуспехи на Русия през последните месеци той предприе дейности за ескалация на спора - направи кадрови промени във въоръжените сили и подреди да бъдат нанасяни брутални въздушни удари по обекти на украинската гражданска инфраструктура.

Путин укрепи войските си с мобилизирани и със пандизчии и в този момент те са подготвени за нови офанзиви - съветският водач има потребност от победа, с цел да запази доверието към себе си, обобщава " Вашингтон пост ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР