Глухарчето лекува редица заболявания. Ето как да го консумирате От

...
Глухарчето лекува редица заболявания. Ето как да го консумирате От
Коментари Харесай

Глухарчето лекува редица заболявания. Ето как да го консумирате

Глухарчето лекува редица болести. Ето по какъв начин да го консумирате

От епохи хората употребяват свойствата на глухарчето за лекуване на разнообразни болести и здравословни положения.

То почиства черния дроб, подтиква производството на жлъчката, контролира равнището на холестерола в кръвта, лекува алергии и е от изключителна изгода за бременни дами и дами в менопауза.

Най-добре е да се събира при започване на пролетта, през април и от места, които не са прекомерно нечисти. Стъблото е най-полезната част, защото лекува диабет, почиства кръвта, контролира обмяната на веществата и лекува стомашни проблеми.

Листата му са богати на витамини и могат да се прибавят към салати и разнообразни ястия, с цел да ви оказват помощ да отслабнете и да получите нужните хранителни субстанции. Неговите цветове се употребяват при приготвянето на сироп, който пречиства кръвта, усъвършенства храносмилането, облекчава кашлицата.

Коренът от глухарче с бори с рака и разнообразни други здравословни проблеми.

Трябва да почистите корените, да ги нарежете и да оставите да изсъхнат на чист въздух за 15 дни. След това би трябвало да ги съхранявате в буркан на мрачно и хладно място.

Корените са извънредно потребни за черния дроб, жлъчния мехур, бъбреците, лимфата и също по този начин дейно лекуват запек, акне, хепатит, ревматизъм, запек, както и кисти, тумори и рак.

Рецепта за сироп:
Необходими съставки:
400 цвята от глухарче
4 лимона
4 портокала
3 литра вода

Приготвяне:
Добавете съставките във водата и ги оставете за 24 часа. След това прибавете 2 чаши захар и варете за половин минута.

Когато сместа се сгъсти, отстранете от огъня и изсипете в стерилизирани буркани. Използвайте при елементарна простуда, кашлица и бронхит.

Рецепта за чай:
Чай от глухарче се прави от сушени листа от глухарче. Вземете половин чаена лъжичка от сместа и прибавете към чаша вода, с цел да извършите чай.

Можете също да смесите 60 грама от тази примес с 30 грама сушени корени от глухарче. Добавете сместа към 2,5 л. вода с малко сол.

Варете в продължение на 20 минути. След това прецедете и пийте по една чаша три пъти дневно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР