Глоби за близо 170 000 лева наложи Инспекцията по труда

...
Глоби за близо 170 000 лева наложи Инспекцията по труда
Коментари Харесай

Инспекцията по труда в Монтана наложи глоби за 170 бона за 6 месеца

Глоби за близо 170 000 лв. наложи Инспекцията по труда в Монтана за първите шест месеца на годината. Средно по над 4 нарушавания на инспекция са открили проверяващите.
149 са формираните актове, заяви шефът инж. Димитър Петров. Проверени са 358 предприятия с близо 14 000 служащи. В 37 компании за първи път са влезнали контролните органи. От януари до юни са направени 434 инспекции, от които 306 планови и останалите извънпланови.
"Над 2000 са установените нарушавания, повече са тези по трудови правни отношения, по-малко за условия на труд, издадени са и наставления. Заради нередности са спрени 8 уреди и са въведени 9 специфични режима на работа. Наблюдава се наклонност за увеличение на броя на наетите малолетни лица на работа, издадени са позволения и за осъществяване на специфични софтуерни и взривни работи- фойерверки и заря за специфични мотиви. "
Поискани се пет позволения за преустановяване на трудови контракти на предпазено лице, четири са получили отвод. Възстановени са 5 изгубени трудови книжки. Непрекъснато се дават и съвещания, сподели още Димитър Петров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР