Глоби до 200 лв. за неправилно паркиралите в София. В

...
Глоби до 200 лв. за неправилно паркиралите в София. В
Коментари Харесай

До 200 лева глоба за неправилно паркиране в София

Глоби до 200 лева за погрешно паркиралите в София. В контрола се включват и чиновници на Центъра за градска подвижност.

Досега фишове за погрешно паркиране се издаваха от общинската полиция или столичния инспекторат. От този месец обаче с чиновниците на центъра за градска подвижност ще извършват тази функционалността.

Според Закона за придвижване по пътищата от 20 до 200 лева варират глобите, като най-солената санкция - от 200 лева е за паркиране на инвалидно място. Такива инспекции ще се правят на територията на целия град, в това число и в кварталите.

Обичайна панорама е за кварталите тротоарите с изключение на от пешеходците да се употребяват и за коли. Някои от живущите намерено декларират, че паркират погрешно. Казват, че няма места. Други са възмутени от идната мярка. Най-турдно за намиране на място е вечер след работа. Затова се паркира и в зелени площи.Столичният квартал „ Младост “ е едно от местата, където казусът с паркирането е максимален.

Когато стартират инспекциите на Центъра за градска подвижност огромна част от притежателите на коли могат да бъдат санкционирани. Служители с отличителни знаци ще вкарват данните на автомобила в устройство, което ще издава фиш на място, без да е належащо лидерът да е в колата.

„ Смятаме, че по този начин ще въведем още повече ред и ще дисциплинираме паркирането на територията на град София. Може би колите в дадени квартали са доста повече, в сравнение с физически можем да съберем, точно по тази причина считаме и че поетапното в бъдеще уголемение на зоната ще докара до ред в тези квартали “, съобщи Димитър Дилчев, шеф на Центъра за градска подвижност пред БТВ.

Всички средства от санкциите ще се превеждат към Столичната община.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР