Глобалното затопляне в резултат на човешката дейност е основната причина

...
Глобалното затопляне в резултат на човешката дейност е основната причина
Коментари Харесай

Глобалното затопляне причинява гореща вълна в Южна Америка със смъртоносни последици

Глобалното стопляне вследствие на човешката активност е главната причина за горещата вълна, обхванала Южна Америка през по-голямата част от август и септември и повишила температурите с 1,4 до 4,3 градуса Целзий, оповестяват Ройтерс и Агенция Франс Прес, базирайки се на ново проучване.

Climate change drove deadly winter heat wave in South America, study says
— Reuters (@Reuters)
Температурите надвишиха 40 градуса Целзий в в огромни елементи на Бразилия, Парагвай, Боливия и Аржентина в края на зимата . Горещините продължиха и напролет в Южното полукълбо.

Според проучването на Уърлд Уедър Атрибюшън (World Weather Attribution), в което са взели участие академични откриватели и метеорологични служби от Бразилия, Нидерландия, Съединени американски щати и Англия, климатичните промени са създали сходни рискови горещини " 100 пъти по-вероятни "

В Сао Пауло, Бразилия, са регистрирани минимум четири смъртни случая, свързани с горещините, само че определянето на същинския брой на жертвите евентуално ще отнеме месеци.

Топлинната вълна е била удобна и за горските пожари в райони с огромно биоразнообразие като Амазония.

South America's Winter Hot Spell Was 100 Times More Likely with Climate Change
— TechVitae (@techvitae)
Тази година е на път да се трансформира в най-горещата в света, записана в миналото, споделиха предходната седмица от Службата за климатични промени " Коперник " на Европейския съюз.

Летните горещини, регистрирани в Северното полукълбо, в това число в Съединени американски щати, Европа и Китай, ще имат главен принос за този връх.

Експерти, които не са взели участие в актуалното проучване, означават, че още по-поразително е, че в Южна Америка сходни рискови температури са регистрирани през зимата

Настъпването на явлението Ел Ниньо тази година също е асъдействало за повишението на температурите, само че то се явява нищожен фактор спрямо климатичните промени, се показва още в проучването.

New research suggests that climate change made the deadly heat in central South America over the last two months 100 times more likely.

We've got to act with urgency to reduce our emissions and help slow down these runaway temperatures.
— Climate Council (@climatecouncil)
Авторите му предизвестяват, че в случай че световното стопляне надвиши с 2 градуса Целзий междинните стойности от прединдустриалния интервал, сходни горещи талази в района се чака да се случват на всеки пет или шест години .

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР